Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

Денеска сајбер безбедноста доминира во приоритетите на секоја корпорација која се стреми да се адаптира во овој пост-КОВИД свет. Присилени да работат на далечина, идентитетите и уредите на нивните работници се новиот безбедносен периметар. Всушност, сајбер безбедноста во бизнисот сега е критична како и самиот интернет пристап.

 

Студиите и извештаите демонстрираа дека сајбер напаѓачите се брзи во напаѓање на нови, незаштитени системи креирани во време кога милиони работници започнаа да работат од дома.

 

Овозможување на мрежна безбедност на вакви дистрибуирани екосистеми во овој пост-пандемичен свет е тест за секој тим кој се бави со мрежна безбедност.

 

CNDv2 програмата беше надградена и надополнета со муниција спремна за битки за да помогне на плавите тимови во одбрана на своите системи и победа врз мрежните закани.

MODULE 1

Network Attacks and Defense Strategies

 

MODULE 2

Administrative Network Security

 

MODULE 3

Technical Network Security

 

MODULE 4

Network Perimeter Security

 

MODULE 5

Endpoint Security-Windows Systems

 

MODULE 6

Endpoint Security-Linux Systems

 

MODULE 7

Endpoint Security- Mobile Devices

 

MODULE 8

Endpoint Security-IoT Devices

 

MODULE 9

Administrative Application Security

 

MODULE 10

Data Security

 

MODULE 11

Enterprise Virtual Network Security

 

MODULE 12

Enterprise Cloud Network Security

 

MODULE 13

Enterprise Wireless Network Security

 

MODULE 14

Network Traffic Monitoring and Analysis

 

MODULE 15

Network Logs Monitoring and Analysis

 

MODULE 16

Incident Response and Forensic Investigation

 

MODULE 17

Business Continuity and Disaster Recovery

 

MODULE 18

Risk Anticipation with Risk Management

 

MODULE 19

Threat Assessment with Attack Surface Analysis

 

MODULE 20

Threat Prediction with Cyber Threat Intelligence

CNDv2 е за сите оние кои работат како мрежни администратори, во доменот на сајбер безбедност, мрежни инженери, мрежни администратори за безбедност, аналитичари, инженери за сајбер безбедност, аналитичар на безбедноста, техничари за мрежна безбедност итн.

 

CNDv2 е за сите оперативни улоги во сајбер безбедноста и секој кој сака да изгради кариера во доменот на сајбер безбедноста.

 • Обука во Семос Едукација – EC-Council Accredited Training Center
 • Инструктори со сертификат Certified EC-Council Instructor
 • Оригинални EC-Council книги
 • Оригинален светски признат EC-Council сертификат во електронска форма
 • Бесплатен консалтинг со нашите инструктори

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Опис

Денеска сајбер безбедноста доминира во приоритетите на секоја корпорација која се стреми да се адаптира во овој пост-КОВИД свет. Присилени да работат на далечина, идентитетите и уредите на нивните работници се новиот безбедносен периметар. Всушност, сајбер безбедноста во бизнисот сега е критична како и самиот интернет пристап.

 

Студиите и извештаите демонстрираа дека сајбер напаѓачите се брзи во напаѓање на нови, незаштитени системи креирани во време кога милиони работници започнаа да работат од дома.

 

Овозможување на мрежна безбедност на вакви дистрибуирани екосистеми во овој пост-пандемичен свет е тест за секој тим кој се бави со мрежна безбедност.

 

CNDv2 програмата беше надградена и надополнета со муниција спремна за битки за да помогне на плавите тимови во одбрана на своите системи и победа врз мрежните закани.

Содржина

MODULE 1

Network Attacks and Defense Strategies

 

MODULE 2

Administrative Network Security

 

MODULE 3

Technical Network Security

 

MODULE 4

Network Perimeter Security

 

MODULE 5

Endpoint Security-Windows Systems

 

MODULE 6

Endpoint Security-Linux Systems

 

MODULE 7

Endpoint Security- Mobile Devices

 

MODULE 8

Endpoint Security-IoT Devices

 

MODULE 9

Administrative Application Security

 

MODULE 10

Data Security

 

MODULE 11

Enterprise Virtual Network Security

 

MODULE 12

Enterprise Cloud Network Security

 

MODULE 13

Enterprise Wireless Network Security

 

MODULE 14

Network Traffic Monitoring and Analysis

 

MODULE 15

Network Logs Monitoring and Analysis

 

MODULE 16

Incident Response and Forensic Investigation

 

MODULE 17

Business Continuity and Disaster Recovery

 

MODULE 18

Risk Anticipation with Risk Management

 

MODULE 19

Threat Assessment with Attack Surface Analysis

 

MODULE 20

Threat Prediction with Cyber Threat Intelligence

За кого е наменет

CNDv2 е за сите оние кои работат како мрежни администратори, во доменот на сајбер безбедност, мрежни инженери, мрежни администратори за безбедност, аналитичари, инженери за сајбер безбедност, аналитичар на безбедноста, техничари за мрежна безбедност итн.

 

CNDv2 е за сите оперативни улоги во сајбер безбедноста и секој кој сака да изгради кариера во доменот на сајбер безбедноста.

Придобивки од курс
 • Обука во Семос Едукација – EC-Council Accredited Training Center
 • Инструктори со сертификат Certified EC-Council Instructor
 • Оригинални EC-Council книги
 • Оригинален светски признат EC-Council сертификат во електронска форма
 • Бесплатен консалтинг со нашите инструктори
Сертификати

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Запознајте ги инструкторите

 • Ивица Ѓорѓиевски  

  EC Council Instructor

  Information Security Officer@ Stopanska Banka

   

  8+ години искуство