Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

На овој курс ќе научите како Employee Experience (EX) да биде ваш пристап на работа, да биде алатка со која позитивно ќе влијаете на организациската култура и на целата вашата организација. Ќе добиете одговори зошто оваа тема е важна и сѐ поголем број на организации ја ставаат во фокусот на своето делување.

 

Ќе научите како да го креирате патувањето на вашите вработени низ сите фази низ кои поминува еден вработен почнувајќи од процесот на привлекување па се до прекинување на соработката со вработениот, кој може да го испратиме и да биде бренд амбасадор на организацијата.

 • Зошто е важна имплементацијата/постоењето на Employee Experience?
 • Што е Employee Experience и која е разликата со Employee Engagement?
 • Како да го следиме/мериме Employee Experience?
 • Креирање на патување за вработените согласно фазата во кој што се наоѓаат
 • Привлекување на кандидати и регрутација
 • Onboarding и Employee Experience
 • Ангажираност на вработени и нивен развој
 • Подобрување на ангажираноста на вработените (Employee Engagement) преку Employee Experience (EX)
 • Design Thinking методологиja како алатка до подобро Employee Experience
 • Offboarding

Овој курс е наменет за HR професионалците односно за оние кои работат во HR оддел или пак сакаат да ја градат кариерата во таа насока. Сите оние кои своето знаење во HR сакаат да го надоградат и подобрат преку имплементирање на нови, креативни алатки.

 • Разбирање на потребата за донесување на подобри бизнис одлуки засновани на претходно искуство на вработените во организацијата.
 • Креирање на високо продуктивна и позитовна работна средина.
 • Зголемат мотивираност и ангажираност на вработените, а со тоа зголемена стапка на задржување на вработени во организацијата и нејзино растење.

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Опис

На овој курс ќе научите како Employee Experience (EX) да биде ваш пристап на работа, да биде алатка со која позитивно ќе влијаете на организациската култура и на целата вашата организација. Ќе добиете одговори зошто оваа тема е важна и сѐ поголем број на организации ја ставаат во фокусот на своето делување.

 

Ќе научите како да го креирате патувањето на вашите вработени низ сите фази низ кои поминува еден вработен почнувајќи од процесот на привлекување па се до прекинување на соработката со вработениот, кој може да го испратиме и да биде бренд амбасадор на организацијата.

Содржина
 • Зошто е важна имплементацијата/постоењето на Employee Experience?
 • Што е Employee Experience и која е разликата со Employee Engagement?
 • Како да го следиме/мериме Employee Experience?
 • Креирање на патување за вработените согласно фазата во кој што се наоѓаат
 • Привлекување на кандидати и регрутација
 • Onboarding и Employee Experience
 • Ангажираност на вработени и нивен развој
 • Подобрување на ангажираноста на вработените (Employee Engagement) преку Employee Experience (EX)
 • Design Thinking методологиja како алатка до подобро Employee Experience
 • Offboarding
За кого е наменет

Овој курс е наменет за HR професионалците односно за оние кои работат во HR оддел или пак сакаат да ја градат кариерата во таа насока. Сите оние кои своето знаење во HR сакаат да го надоградат и подобрат преку имплементирање на нови, креативни алатки.

Придобивки од курс
 • Разбирање на потребата за донесување на подобри бизнис одлуки засновани на претходно искуство на вработените во организацијата.
 • Креирање на високо продуктивна и позитовна работна средина.
 • Зголемат мотивираност и ангажираност на вработените, а со тоа зголемена стапка на задржување на вработени во организацијата и нејзино растење.
Сертификати

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Досегашни искуства

Што кажаа луѓето за нас

 • - Ивана Икономова Акредитирана Академија за човечки ресурси

  Би сакала да придонесам и да им покажам на како и преку креативни и практични решенија да ги исполнат своите лични потенцијали, а воедно и целите на самата компанија во која работат.

 • - Антонина Настевска студент за човечки ресурси

  Мојата приказна во Семос Едукација започнува со желбата дополнително да ги проширам моите хоризонти и да ги подобрам моите вештини во областа на човечките ресурси.

 • - Ирена Касапоски Стојанова студент за човечки ресурси

  Можноста да се учи од најдобрите предавачи кои се експерти во оваа област кои во текот на предавањата беа целосно посветени, анагажирани и непосредни во комуникацијата со нас како слушатели.

 • - Наталија Стоимилова студент за човечки ресурси

  Академијата за човечки ресурси во Семос Едукација ги надмина моите очекувања од самиот почеток. Бев импресионирана од професионалниот пристап и целокупната посветеност на професорите. Сепак, најважно е споделувањето на искуства што овозможува учење од реални ситуации кои не се содржани во материјалите за учење.

 • - Теодора Бабамова студент за човечки ресурси

  Причината зошто одлучив да навлезам во оваа област е токму поради фактот што областа нуди широк спектар на кариерни правци, вклучувајќи регрутирање, обука и развој, компензација и бенефиции, односи со вработените и многу повеќе.