Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

Генеративната вештачка интелигенција означува трансформативна пресвртница за деловните професионалци, нудејќи многу предности кои ја зголемуваат ефикасноста, ја поттикнуваат креативноста и го подигнуваат квалитетот на содржината.

 

Како што понатаму се развива оваа технологија, професионалците можат да предвидат уште помоќни алатки и способности кои ќе им помогнат во нивната работа. Прифаќањето на генеративната вештачка интелигенција им овозможува на деловните професионалци да останат во првите редови на иновациите. Навистина е возбудлива ера за деловни операции, со генеративна вештачка интелигенција која го води патот во ова трансформативно патување.

 

Овој курс е дизајниран да ја демистифицира генеративната вештачка интелигенција за деловните професионалци, како и да ја следи нејзината моќ за акциони и деловни цели од реалниот свет. Ќе ви го претстави суштинското знаење за генеративната вештачка интелигенција (AI), со која ќе треба да ја подигнете организацијата во овие возбудливи времиња.

 • Основи на вештачка интелигенција
 • Генерирање на текст користејќи AI
 • Генерирање на код користејќи AI
 • Генерирање на слики и видеа користејќи AI
 • Генерирање на аудио користејќи AI
 • Идентификација на предизвици врзани со генеративна AI
 • Имплементација на бизнис стратегии за генеративна AI

За професионалци кои сакаат да научат како да ја користат генеративната вештачка интелигенција нудејќи многу предности кои ја зголемуваат ефикасноста, ја поттикнуваат креативноста и го подигнуваат квалитетот на содржината.

 

Како што оваа технологија понатаму се развива, професионалците можат да предвидат уште помоќни алатки и способности кои ќе им помогнат во нивната работа.

Во овој курс, ќе идентификувате начини на кои генеративната вештачка интелигенција (AI) ќе може да донесе значителна вредност за организацијата. Ти ќе можеш да:

 

 •  Ги опишуваш основите на AI и генеративната AI.
 •  Генерираш текст користејќи вештачка интелигенција.
 •  Генерираш код користејќи вештачка интелигенција.
 •  Генерираш слики и видео со помош на вештачка интелигенција.
 •  Генерираш аудио со помош на вештачка интелигенција.
 •  Идентификуваш предизвици на генеративната вештачка интелигенција.
 •  Спроведуваш организациски стратегии за генеративна вештачка интелигенција.

Сертификат за присуство на курсот објавен од Семос Едукација

 

Со полагање на испитот се стекнувате со меѓународно признат сертификат – GenAIBIZ™

 

Опис

Генеративната вештачка интелигенција означува трансформативна пресвртница за деловните професионалци, нудејќи многу предности кои ја зголемуваат ефикасноста, ја поттикнуваат креативноста и го подигнуваат квалитетот на содржината.

 

Како што понатаму се развива оваа технологија, професионалците можат да предвидат уште помоќни алатки и способности кои ќе им помогнат во нивната работа. Прифаќањето на генеративната вештачка интелигенција им овозможува на деловните професионалци да останат во првите редови на иновациите. Навистина е возбудлива ера за деловни операции, со генеративна вештачка интелигенција која го води патот во ова трансформативно патување.

 

Овој курс е дизајниран да ја демистифицира генеративната вештачка интелигенција за деловните професионалци, како и да ја следи нејзината моќ за акциони и деловни цели од реалниот свет. Ќе ви го претстави суштинското знаење за генеративната вештачка интелигенција (AI), со која ќе треба да ја подигнете организацијата во овие возбудливи времиња.

Содржина
 • Основи на вештачка интелигенција
 • Генерирање на текст користејќи AI
 • Генерирање на код користејќи AI
 • Генерирање на слики и видеа користејќи AI
 • Генерирање на аудио користејќи AI
 • Идентификација на предизвици врзани со генеративна AI
 • Имплементација на бизнис стратегии за генеративна AI
За кого е наменет

За професионалци кои сакаат да научат како да ја користат генеративната вештачка интелигенција нудејќи многу предности кои ја зголемуваат ефикасноста, ја поттикнуваат креативноста и го подигнуваат квалитетот на содржината.

 

Како што оваа технологија понатаму се развива, професионалците можат да предвидат уште помоќни алатки и способности кои ќе им помогнат во нивната работа.

Придобивки од курс

Во овој курс, ќе идентификувате начини на кои генеративната вештачка интелигенција (AI) ќе може да донесе значителна вредност за организацијата. Ти ќе можеш да:

 

 •  Ги опишуваш основите на AI и генеративната AI.
 •  Генерираш текст користејќи вештачка интелигенција.
 •  Генерираш код користејќи вештачка интелигенција.
 •  Генерираш слики и видео со помош на вештачка интелигенција.
 •  Генерираш аудио со помош на вештачка интелигенција.
 •  Идентификуваш предизвици на генеративната вештачка интелигенција.
 •  Спроведуваш организациски стратегии за генеративна вештачка интелигенција.
Сертификати

Сертификат за присуство на курсот објавен од Семос Едукација

 

Со полагање на испитот се стекнувате со меѓународно признат сертификат – GenAIBIZ™

 

Досегашни искуства

Што кажаа луѓето за нас

 • - Александар Максимов студент на CertNexus за вештачка интелигенција

  Затоа што Вештачката интелигенција е предизвик на иднината. Со модернизирањето на начинот на живеење и технолошкиот развој во светски рамки, вештачката интелигенција се повеќе зазема клучна улога во сите сегменти на живеењето и развој во општеството.

 • - Кристијан Стојоски Академија за вештачка интелигенција

  Со превземање на првиот чекор и вложување на доволно труд, секој може да ја совлада оваа модерна тема и да се издвои на пазарот на труд во една од најбрзорастечките индустрии во светот.

 • - Виктор Ванчов Академија за вештачка интелигенција

  Завршниот проект ме научи на многу корисни работи, надвор од областа на видео игрите. Сепак, многу ми помогна да добијам идеја за тоа како машините „учат” и колкава е нивната моќ.

Запознајте ги инструкторите

 • м-р Елена Димовска  

  Microsoft Certified Trainer

  Msc in finance, economy, and banking,

  Specialist for Data Analysis @Semos education

   

  15+ години искуство