Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

LPIC-2 е втората сертификација во Linux професионалната програма за сертификација на LPI. LPIC-2 ја валидира способноста на кандидадот да администрира мали до средни големини на мрежи. 

 

Кандидатот мора да поседува активна LPIC-1 сертификација за да се стекне со LPIC-2 сертификација. 

Оваа обука се фокусира на следните 7 клучни области: 

 

 • Capacity Planning 
 • Linux Kernel 
 • System Startup 
 • Filesystem and Devices 
 • Advanced Storage Device Administration 
 • Networking Configuration 
 • System Maintenance 

За време на оваа обука ќе научите: 

 

 • Како да користите, patch и compile Linux kernel 
 • Како да манипулирате Linux startup 
 • Работа со filesystem и devices 
 • Advanced storage administration (RAID, LVM) 
 • Advanced networking configuration 
 • System maintenance 
 • Како да конфигурирате DNS server 

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Опис

LPIC-2 е втората сертификација во Linux професионалната програма за сертификација на LPI. LPIC-2 ја валидира способноста на кандидадот да администрира мали до средни големини на мрежи. 

 

Кандидатот мора да поседува активна LPIC-1 сертификација за да се стекне со LPIC-2 сертификација. 

Содржина

Оваа обука се фокусира на следните 7 клучни области: 

 

 • Capacity Planning 
 • Linux Kernel 
 • System Startup 
 • Filesystem and Devices 
 • Advanced Storage Device Administration 
 • Networking Configuration 
 • System Maintenance 
Придобивки од курс

За време на оваа обука ќе научите: 

 

 • Како да користите, patch и compile Linux kernel 
 • Како да манипулирате Linux startup 
 • Работа со filesystem и devices 
 • Advanced storage administration (RAID, LVM) 
 • Advanced networking configuration 
 • System maintenance 
 • Како да конфигурирате DNS server 
Сертификати

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација