Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

LPIC-1 е првата сертификација во Linux професионалната програма за сертификација на LPI.

 

LPIC-1 ќе ја валидира способноста на кандидатите да извршуваат задачи во командната линија, инсталација и конфигурација на Linux компјутери и конфигурација на basic networking. 

 

LPIC-1 е дизајниран да го валидира знаењето на кандидатот во реална систем Linux администрација. Целите на сертификатот се поврзани со реалните работни вештини, кои LPI ги утврдуваме преку анкета за анализа на работните задачи за време на развивање на испитот. 

Оваа обука се фокусира на овие 6 клучни области: 

 

 • Shells, Scripting and Data Management 
 • User Interfaces and Desktops 
 • Administrative Tasks 
 • Essential System Services 
 • Networking Fundamentals 
 • Security 

За време на оваа обука ќе научите: 

 

 • Конфигурација на X-Window систем, локализација и принтање 
 • Администрација на систем 
 • Конфигурација на basic networking 
 • Essential System Services 
 • Пишување скрипти 
 • Конфигурација на е-пошта 
 • Конфигурација на databases 
 • Безбедност на Linux систем 

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Опис

LPIC-1 е првата сертификација во Linux професионалната програма за сертификација на LPI.

 

LPIC-1 ќе ја валидира способноста на кандидатите да извршуваат задачи во командната линија, инсталација и конфигурација на Linux компјутери и конфигурација на basic networking. 

 

LPIC-1 е дизајниран да го валидира знаењето на кандидатот во реална систем Linux администрација. Целите на сертификатот се поврзани со реалните работни вештини, кои LPI ги утврдуваме преку анкета за анализа на работните задачи за време на развивање на испитот. 

Содржина

Оваа обука се фокусира на овие 6 клучни области: 

 

 • Shells, Scripting and Data Management 
 • User Interfaces and Desktops 
 • Administrative Tasks 
 • Essential System Services 
 • Networking Fundamentals 
 • Security 
Придобивки од курс

За време на оваа обука ќе научите: 

 

 • Конфигурација на X-Window систем, локализација и принтање 
 • Администрација на систем 
 • Конфигурација на basic networking 
 • Essential System Services 
 • Пишување скрипти 
 • Конфигурација на е-пошта 
 • Конфигурација на databases 
 • Безбедност на Linux систем 
Сертификати

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација