Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

LPIC-2  е втората сертификација во Linux професионалната програма за сертификација на LPI. LPIC-2 ја валидира способноста на кандидадот да администрира мали до средни големини на мрежи. 


 
Кандидатот мора да поседува активна LPIC-1 сертификација за да се стекне со LPIC-2 сертификација. 

Оваа обука се фокусира на следните 7 клучни области: 

 

 • Domain Name Server 
 • Web Services 
 • File Sharing 
 • Network Client Management 
 • E-Mail Services 
 • System Security 
 • Troubleshooting 

За време на оваа обука ќе научите: 

 

 • Како да конфигурирате web services 
 • Како да конфигурирате file sharing (SAMBA, NFS) 
 • Network client management (DHCP, PAM, LDAP client) 
 • Како да конфигурирате email services 
 • Advanced networking/security 
 • Troubleshooting 

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Опис

LPIC-2  е втората сертификација во Linux професионалната програма за сертификација на LPI. LPIC-2 ја валидира способноста на кандидадот да администрира мали до средни големини на мрежи. 


 
Кандидатот мора да поседува активна LPIC-1 сертификација за да се стекне со LPIC-2 сертификација. 

Содржина

Оваа обука се фокусира на следните 7 клучни области: 

 

 • Domain Name Server 
 • Web Services 
 • File Sharing 
 • Network Client Management 
 • E-Mail Services 
 • System Security 
 • Troubleshooting 
Придобивки од курс

За време на оваа обука ќе научите: 

 

 • Како да конфигурирате web services 
 • Како да конфигурирате file sharing (SAMBA, NFS) 
 • Network client management (DHCP, PAM, LDAP client) 
 • Како да конфигурирате email services 
 • Advanced networking/security 
 • Troubleshooting 
Сертификати

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација