Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

Курсот е дизајниран во соработка со индустриски експерти за да ви помогне да ги разложите тешките математички концепти во полесни за разбирање и понатамошно процесуирање.

Модул 1: Линеарна алгебра

 

Модул 2: Калкулус

 

Модул 3: Теорија на веројатност

Овој курс е наменет за сите оние кои сакаат да ја добијат математичката основа за дефинирање алгоритми во AI и ML

Учењето за пишување алгоритми за AI и ML не е лесно и бара широко познавање од програмирање и математичко знаење.

Математиката игра важна улога бидејќи ја гради основата.

 

И во овој курс, го опфативме токму тоа.

Дизајниравме комплетен курс за да ви помогнеме да ја совладате математичката основа потребна за пишување програми и алгоритми за AI и ML.

Сертификат за присуство на курсот објавен од Семос Едукација

Опис

Курсот е дизајниран во соработка со индустриски експерти за да ви помогне да ги разложите тешките математички концепти во полесни за разбирање и понатамошно процесуирање.

Содржина

Модул 1: Линеарна алгебра

 

Модул 2: Калкулус

 

Модул 3: Теорија на веројатност

За кого е наменет

Овој курс е наменет за сите оние кои сакаат да ја добијат математичката основа за дефинирање алгоритми во AI и ML

Придобивки од курс

Учењето за пишување алгоритми за AI и ML не е лесно и бара широко познавање од програмирање и математичко знаење.

Математиката игра важна улога бидејќи ја гради основата.

 

И во овој курс, го опфативме токму тоа.

Дизајниравме комплетен курс за да ви помогнеме да ја совладате математичката основа потребна за пишување програми и алгоритми за AI и ML.

Сертификати

Сертификат за присуство на курсот објавен од Семос Едукација

Запознајте ги инструкторите

 • Антонио Николоски
  AI Engineer @Pisstaccio,
  Software Developer
  @Asseco


  2+ години искуство