Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

Next.js е open-source JavaScript framework изграден врз база на Node.js, овозможувајќи веб апликации базирани на React да функционираат поефективно. Обезбедува серверско рендерирање и генерира статични веб-страници за веб-апликации базирани на React.

 

Ова резултира во подобрена перформанса и побрзо вчитување на страници, што е круцијално за SEO и корисничко искуство. Развиена од Vercel (порано Zeit), Next.js е создадена за да се адресираат некои ограничувања на апликации со една страница создадени со React, како што се неефикасностите на SEO и бавното вчитување.

 

Со Next.js, програмерите можат да создадат брзи и скалабилни апликации кои ги комбинираат најдобрите од апликации на страната на клиентот со React со повеќе традиционални, апликации со серверско рендерирање.

 

Клучни карактеристики на Next.js вклучуваат автоматско разделување на кодот, кое обезбедува побрзо вчитување на страниците со вчитување само на неопходниот код за секоја страница, и серверско рендерирање, кое ги рендерира компонентите на React на серверот, резултирајќи во побрзи почетни времиња на вчитување и подобрен SEO.

 

Next.js исто така поддржува генерирање на статични страници, што им овозможува на програмерите да ги пред-рендерираат страниците во времето на изградба. Дополнително, Next.js нуди богато искуство за развивачите со функции како што се топло релоадирање на кодот, кое автоматски ја освежува страницата кога ќе го модифицирате фајлот, и поставување без конфигурација, што го прави лесно да се започне.

 

Тоа исто така се интегрира безпроблемно со многу технологии на бекенд и поддржува API рути, овозможувајќи им на развивачите да изградат апликации со целосен стек на единствен рамка.

 

Next.js се користи од многу големи компании и има силна заедница и сеопфатна документација, слично на ReactJS

 • Вовед во Javascript и ES6
 • Преглед на React.js
 • Страници и рутирање во Next.js
 • Пред-рендерирање и добивање на податоци
 • HTTP барања користејќи axios и fetch
 • API Рути
 • Напредни карактеристики и најдобри практики
 • Аутентикација и безбедност
 • Изградба на апликација со целосен стек

Овој курс е наменет за:

 

 • За секој кој сака да дознае како се прават и создаваат веб апликации
 • За луѓе кои сакаат да си ја сменат својата кариера
 • Наменет за сите возрасти
 • Подобрени перформанси и SEO
 • Верзатилност и флексибилност
 • Голем екосистем
 • Голема заинтересираност од страна на програмерите
 • js е едноставен
 • js е лесен за учење
 • js е базиран на компоненти кои се реискористливи
 • Баран на пазарот на трудот

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Опис

Next.js е open-source JavaScript framework изграден врз база на Node.js, овозможувајќи веб апликации базирани на React да функционираат поефективно. Обезбедува серверско рендерирање и генерира статични веб-страници за веб-апликации базирани на React.

 

Ова резултира во подобрена перформанса и побрзо вчитување на страници, што е круцијално за SEO и корисничко искуство. Развиена од Vercel (порано Zeit), Next.js е создадена за да се адресираат некои ограничувања на апликации со една страница создадени со React, како што се неефикасностите на SEO и бавното вчитување.

 

Со Next.js, програмерите можат да создадат брзи и скалабилни апликации кои ги комбинираат најдобрите од апликации на страната на клиентот со React со повеќе традиционални, апликации со серверско рендерирање.

 

Клучни карактеристики на Next.js вклучуваат автоматско разделување на кодот, кое обезбедува побрзо вчитување на страниците со вчитување само на неопходниот код за секоја страница, и серверско рендерирање, кое ги рендерира компонентите на React на серверот, резултирајќи во побрзи почетни времиња на вчитување и подобрен SEO.

 

Next.js исто така поддржува генерирање на статични страници, што им овозможува на програмерите да ги пред-рендерираат страниците во времето на изградба. Дополнително, Next.js нуди богато искуство за развивачите со функции како што се топло релоадирање на кодот, кое автоматски ја освежува страницата кога ќе го модифицирате фајлот, и поставување без конфигурација, што го прави лесно да се започне.

 

Тоа исто така се интегрира безпроблемно со многу технологии на бекенд и поддржува API рути, овозможувајќи им на развивачите да изградат апликации со целосен стек на единствен рамка.

 

Next.js се користи од многу големи компании и има силна заедница и сеопфатна документација, слично на ReactJS

Содржина
 • Вовед во Javascript и ES6
 • Преглед на React.js
 • Страници и рутирање во Next.js
 • Пред-рендерирање и добивање на податоци
 • HTTP барања користејќи axios и fetch
 • API Рути
 • Напредни карактеристики и најдобри практики
 • Аутентикација и безбедност
 • Изградба на апликација со целосен стек
За кого е наменет

Овој курс е наменет за:

 

 • За секој кој сака да дознае како се прават и создаваат веб апликации
 • За луѓе кои сакаат да си ја сменат својата кариера
 • Наменет за сите возрасти
Придобивки од курс
 • Подобрени перформанси и SEO
 • Верзатилност и флексибилност
 • Голем екосистем
 • Голема заинтересираност од страна на програмерите
 • js е едноставен
 • js е лесен за учење
 • js е базиран на компоненти кои се реискористливи
 • Баран на пазарот на трудот
Сертификати

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација