Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

TypeScript е open-source јазик кој го проширува JavaScript со додавање на типови.

 

Овозможува програмерите да пишуваат посигурен код и да го детектираат грешките уште за време на развојот.

 

TypeScript е создаден од Microsoft и се користи широко во развојот на софтвер, особено во апликации кои се базирани на React и Next.

 

Курсот е наменет за да им помогне на програмерите да ја усовршат својата работа со JavaScript и да ги разберат предностите на типизираниот јазик.

 

Покрива основи на TypeScript, напредни функции, и интеграција со популарни JavaScript библиотеки.

 • Основи на TypeScript
 • Работа со типови и интерфејси
 • Класи и објекти
 • Генерици
 • Декоратори и напредни типови
 • Добри практики и оптимизација на кодот

Овој курс е наменет за:

 

 • Програмери кои сакаат да ги зголемат своите вештини во JavaScript и TypeScript
 • Програмери кои сакаат да работат на проекти кои бараат посигурен и скалабилен код
 • Сите заинтересирани за напредни концепти во програмирањето
 • Зголемување на квалитетот и безбедноста на кодот
 • Подобрување на разбирањето за модерните библиотеки
 • Подготовка за напредни проекти во софтверскиот развој
 • Стекнување вештини барани на пазарот на трудот

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Опис

TypeScript е open-source јазик кој го проширува JavaScript со додавање на типови.

 

Овозможува програмерите да пишуваат посигурен код и да го детектираат грешките уште за време на развојот.

 

TypeScript е создаден од Microsoft и се користи широко во развојот на софтвер, особено во апликации кои се базирани на React и Next.

 

Курсот е наменет за да им помогне на програмерите да ја усовршат својата работа со JavaScript и да ги разберат предностите на типизираниот јазик.

 

Покрива основи на TypeScript, напредни функции, и интеграција со популарни JavaScript библиотеки.

Содржина
 • Основи на TypeScript
 • Работа со типови и интерфејси
 • Класи и објекти
 • Генерици
 • Декоратори и напредни типови
 • Добри практики и оптимизација на кодот
За кого е наменет

Овој курс е наменет за:

 

 • Програмери кои сакаат да ги зголемат своите вештини во JavaScript и TypeScript
 • Програмери кои сакаат да работат на проекти кои бараат посигурен и скалабилен код
 • Сите заинтересирани за напредни концепти во програмирањето
Придобивки од курс
 • Зголемување на квалитетот и безбедноста на кодот
 • Подобрување на разбирањето за модерните библиотеки
 • Подготовка за напредни проекти во софтверскиот развој
 • Стекнување вештини барани на пазарот на трудот
Сертификати

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација