Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

Овој курс Oracle BI 11g R1: Create Analyzes and Dashboards обезбедува чекор-по-чекор инструкции за создавање на Oracle
BI анализи и контролни табли во апликациите за деловна интелигенција.

 

Ќе започнете со градење на основни анализи што ќе ги вклучите контролни табли, со поголема сложеност како што напредува курсот.

MODULE 1

Introducing Oracle Business Intelligence Enterprise Edition

 

MODULE 2

Working with Oracle Business Intelligence Analyses

 

MODULE 3

Administering the Presentation Catalog

 

MODULE 4

Limiting and Grouping Data in Analyses

 

MODULE 5

Oracle Business Intelligence Analyses: Advanced Features

 

MODULE 6

Working with Views and Graphs in Analyses

 

MODULE 7

Visualizing Data: Gauges, Maps, and Mobile

 

MODULE 8

Measuring Results with Key Performance Indicators

 

MODULE 9

Showing Results With Pivot Tables

 

MODULE 10

Creating Oracle Business Intelligence Dashboards

 

MODULE 11

Configuring Oracle Business Intelligence Dashboards

 

MODULE 12

Creating Dashboard Prompts and Variables

 

MODULE 13

Using Oracle Business Intelligence Delivers

 

MODULE 14

Integrating Analyses with MS Office

 

MODULE 15

Working with Oracle Business Intelligence Briefing Books

 

MODULE 16

Scorecarding

Овој курс е наменет за:

 

 • Application Developers
 • Business Analysts
 • Business Intelligence Developer
 • Developer
 • End Users
 • Functional Implementer
 • Technical Administrator
 • Technical Consultant

Трансформирајте ги податоците на вашата организација во интелигенција за подобрено донесување одлуки. Обезбедете временски критични, релевантни и точни сознанија. Станете поефикасни во менувањето на анализите и контролните табли.

Приклучокот за Oracle BI на Microsoft Office, исто така, ќе научите да користите Oracle BI за Microsoft Office за да ги интегрира податоците на Oracle BI и прегледи во презентации и табеларни пресметки преку демо.

 

Истражете ја употребата на Oracle BI Briefing Books и BI Композитор, додека учи да администрира објекти во Каталогот за презентации на Oracle BI.

Студија на случај и Oracle Exalytics BI Machine Appendix. Овој курс завршува со студија на случај каде чекор-по-чекор
инструкциите за градежни анализи и контролни табли се намалени.

 

Ова ви овозможува да ги вежбате вештините стекнати во претходни лекции. Вклучен е додаток кој ја опфаќа архитектурата и придобивките од Oracle Exalytics BI Machine.

 

Научете да:

 

 • Изградете и користете прегледи и графикони во анализите.
 • Креирајте и работете со KPI и картички за резултати.
 • Креирајте и менувајте контролни табли на Oracle BI.
 • Администрирајте ги објектите во Каталогот за услуги за презентација.
 • Користете Oracle Business Intelligence Mobile за пристап до содржината на БИ.
 • Изградете анализи и контролни табли.

Сертификат за присуство на курсот објавен од Семос Едукација

Опис

Овој курс Oracle BI 11g R1: Create Analyzes and Dashboards обезбедува чекор-по-чекор инструкции за создавање на Oracle
BI анализи и контролни табли во апликациите за деловна интелигенција.

 

Ќе започнете со градење на основни анализи што ќе ги вклучите контролни табли, со поголема сложеност како што напредува курсот.

Содржина

MODULE 1

Introducing Oracle Business Intelligence Enterprise Edition

 

MODULE 2

Working with Oracle Business Intelligence Analyses

 

MODULE 3

Administering the Presentation Catalog

 

MODULE 4

Limiting and Grouping Data in Analyses

 

MODULE 5

Oracle Business Intelligence Analyses: Advanced Features

 

MODULE 6

Working with Views and Graphs in Analyses

 

MODULE 7

Visualizing Data: Gauges, Maps, and Mobile

 

MODULE 8

Measuring Results with Key Performance Indicators

 

MODULE 9

Showing Results With Pivot Tables

 

MODULE 10

Creating Oracle Business Intelligence Dashboards

 

MODULE 11

Configuring Oracle Business Intelligence Dashboards

 

MODULE 12

Creating Dashboard Prompts and Variables

 

MODULE 13

Using Oracle Business Intelligence Delivers

 

MODULE 14

Integrating Analyses with MS Office

 

MODULE 15

Working with Oracle Business Intelligence Briefing Books

 

MODULE 16

Scorecarding

За кого е наменет

Овој курс е наменет за:

 

 • Application Developers
 • Business Analysts
 • Business Intelligence Developer
 • Developer
 • End Users
 • Functional Implementer
 • Technical Administrator
 • Technical Consultant
Придобивки од курс

Трансформирајте ги податоците на вашата организација во интелигенција за подобрено донесување одлуки. Обезбедете временски критични, релевантни и точни сознанија. Станете поефикасни во менувањето на анализите и контролните табли.

Приклучокот за Oracle BI на Microsoft Office, исто така, ќе научите да користите Oracle BI за Microsoft Office за да ги интегрира податоците на Oracle BI и прегледи во презентации и табеларни пресметки преку демо.

 

Истражете ја употребата на Oracle BI Briefing Books и BI Композитор, додека учи да администрира објекти во Каталогот за презентации на Oracle BI.

Студија на случај и Oracle Exalytics BI Machine Appendix. Овој курс завршува со студија на случај каде чекор-по-чекор
инструкциите за градежни анализи и контролни табли се намалени.

 

Ова ви овозможува да ги вежбате вештините стекнати во претходни лекции. Вклучен е додаток кој ја опфаќа архитектурата и придобивките од Oracle Exalytics BI Machine.

 

Научете да:

 

 • Изградете и користете прегледи и графикони во анализите.
 • Креирајте и работете со KPI и картички за резултати.
 • Креирајте и менувајте контролни табли на Oracle BI.
 • Администрирајте ги објектите во Каталогот за услуги за презентација.
 • Користете Oracle Business Intelligence Mobile за пристап до содржината на БИ.
 • Изградете анализи и контролни табли.
Сертификати

Сертификат за присуство на курсот објавен од Семос Едукација

Запознајте ги инструкторите

 • Билјана Барукчиева  

  Senior project manager

  @Quinshift

   

  20+ години искуство