Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

Курсот Oracle Database: Programming with PL/SQL започнува со вовед во PL/SQL и потоа ги воведува придобивките од овој моќен програмски јазик.

 

Преку практични упатства од искусен предавач, ќе научите да развивате складирани процедури, функции, предизвикувачи, пакети и многу повеќе.

MODULE 1

Introduction

 

MODULE 2

Introduction to PL/SQL

 

MODULE 3

Declaration of PL/SQL identifiers

 

MODULE 4

Write executable commands

 

MODULE 5

Interaction with the Oracle server

 

MODULE 6

Control structures

 

MODULE 7

Mixed data types

 

MODULE 8

Explicit cursors

 

MODULE 9

Working with exceptions

 

MODULE 10

Stored procedures

 

MODULE 11

Stored functions and tuned subroutines

 

MODULE 12

Packages

 

MODULE 13

Deploying packages

 

MODULE 14

Implementation of Oracle packages during application development

 

MODULE 15

Dynamic SQL

 

MODULE 16

What to consider when building PL/SQL code

 

MODULE 17

Triggers

 

MODULE 18

Creation of composite triggers, DDL triggers, database event triggers

 

MODULE 19

PL/SQL compiler

 

MODULE 20

Dependency management

Овој курс е наменет за:

 

 • Administrator
 • Architect
 • Database Administrator

Што ќе ве научиме:

 

 • Користете условна компилација за да ја измените функционалноста во апликацијата PL/SQL без да го отстраните изворниот код.
 • Тие ќе дизајнираат PL/SQL пакети за да ги групираат поврзаните конструкции
 • Креирајте потпрограми за преоптоварени пакети за да обезбедите поголема флексибилност
 • Дизајнирајте PL/SQL анонимни блокови кои работат ефикасно
 • Користете Oracle PL/SQL пакети за да генерирате излез од екранот, излез на датотека и излез на е-пошта
 • Напишете динамичен SQL за поголема флексибилност во кодирањето
 • Опишете ги својствата и синтаксата на PL/SQL
 • Креирајте и дебагирајте зачувани процедури и функции
 • Користете PL/SQL конструкции за програмирање и условно проверете го кодот (јамки, контролни структури и експлицитни курсори)
 • Управувајте со зависностите помеѓу потпрограмите PL/SQL
 • Справете се со грешките во времето на траење
 • Создадете предизвикувачи за решавање на деловните предизвици

Сертификат за присуство на курсот објавен од Семос Едукација

Опис

Курсот Oracle Database: Programming with PL/SQL започнува со вовед во PL/SQL и потоа ги воведува придобивките од овој моќен програмски јазик.

 

Преку практични упатства од искусен предавач, ќе научите да развивате складирани процедури, функции, предизвикувачи, пакети и многу повеќе.

Содржина

MODULE 1

Introduction

 

MODULE 2

Introduction to PL/SQL

 

MODULE 3

Declaration of PL/SQL identifiers

 

MODULE 4

Write executable commands

 

MODULE 5

Interaction with the Oracle server

 

MODULE 6

Control structures

 

MODULE 7

Mixed data types

 

MODULE 8

Explicit cursors

 

MODULE 9

Working with exceptions

 

MODULE 10

Stored procedures

 

MODULE 11

Stored functions and tuned subroutines

 

MODULE 12

Packages

 

MODULE 13

Deploying packages

 

MODULE 14

Implementation of Oracle packages during application development

 

MODULE 15

Dynamic SQL

 

MODULE 16

What to consider when building PL/SQL code

 

MODULE 17

Triggers

 

MODULE 18

Creation of composite triggers, DDL triggers, database event triggers

 

MODULE 19

PL/SQL compiler

 

MODULE 20

Dependency management

За кого е наменет

Овој курс е наменет за:

 

 • Administrator
 • Architect
 • Database Administrator
Придобивки од курс

Што ќе ве научиме:

 

 • Користете условна компилација за да ја измените функционалноста во апликацијата PL/SQL без да го отстраните изворниот код.
 • Тие ќе дизајнираат PL/SQL пакети за да ги групираат поврзаните конструкции
 • Креирајте потпрограми за преоптоварени пакети за да обезбедите поголема флексибилност
 • Дизајнирајте PL/SQL анонимни блокови кои работат ефикасно
 • Користете Oracle PL/SQL пакети за да генерирате излез од екранот, излез на датотека и излез на е-пошта
 • Напишете динамичен SQL за поголема флексибилност во кодирањето
 • Опишете ги својствата и синтаксата на PL/SQL
 • Креирајте и дебагирајте зачувани процедури и функции
 • Користете PL/SQL конструкции за програмирање и условно проверете го кодот (јамки, контролни структури и експлицитни курсори)
 • Управувајте со зависностите помеѓу потпрограмите PL/SQL
 • Справете се со грешките во времето на траење
 • Создадете предизвикувачи за решавање на деловните предизвици
Сертификати

Сертификат за присуство на курсот објавен од Семос Едукација

Досегашни искуства

Што кажаа луѓето за нас

 • - Марко Крстевски студент за Microsoft .NET

  Барајќи да го проширам своето знаење, се одлучив да се запишам во Семос Едукација каде го добивам потребното знаење и искуство.

 • - Теодор Марковски Студент

  Желбата да станам Cloud architect ме доведе до Семос Едукација. Воодушевен сум од позитивните искуства на поранешни студенти и начинот на кој предавачите и Кариерниот центар се грижат за студентите.

 • - Викторија Георгиева Летна менторска програма за Python Developer

  Репутацијата на Семос Едукација за квалитетна обука и можноста за учење од искусни инструктори одиграа дополнителна значајна улога во мојата одлука.

 • - Борче Пелтековски Акредитирана Академија за Графички дизајн

  По завршувањето во Семос Едукација се гледам во некоја компанија која работи со технологија, како на пример Samsung, Apple или компанија од сличен калибар.

 • - Василија Узунова Oracle Certified Instructor

  За мене немаше друг избор освен Семос Едукација. Сакам да бидам дел од најдобрите, сакам да го споделам своето знаење во компанија која е светска, а наша.

Запознајте ги инструкторите

 • Билјана Барукчиева  

  Senior project manager

  @Quinshift

   

  20+ години искуство