Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс

Курсот Oracle Database 12c: Advanced PL/SQL ве учи како да користите напредни PL/SQL функции за дизајнирање и дебагирање на PL/SQL за комуникација со бази на податоци и други апликации. Искусните инструктори на Oracle ве водат низ напредни алатки за дизајнирање програми, пакети, курсори, колекции и напредни методи.

 

Придобивки – Научете да пишувате PL/SQL рутини кои ги анализираат PL/SQL апликациите и техниките за кеширање кои можат да ги подобрат перформансите. Курсот ве запознава со виртуелна приватна база на податоци (VDP) за спроведување на безбедносна политика и истражува техники и алатки за зацврстување на вашите апликации против SQL напади. Проширете ги програмските ресурси со креирање PL/SQL програми за интерфејс со C и Java кодот.

MODULE 1

Introduction

 

MODULE 2

PL/SQL Programming Concepts: An Overview

 

MODULE 3

PL/SQL code design

 

MODULE 4

Collection overview

 

MODULE 5

Using collections

 

MODULE 6

Handling large objects

 

MODULE 7

Using advanced interface methods

 

MODULE 8

Performance and tuning

 

MODULE 9

Increasing performance with caching

 

MODULE 10

Analysis of PL/SQL code

 

MODULE 11

PL/SQL code profiling and monitoring

 

MODULE 12

Implementation of VPD with fine-grained control approach

 

MODULE 13

Code protection against SQL injection

Овој курс е наменет за:

 

 • Administrator
 • Architect
 • Database Administrator

Што ќе ве научиме:

 

 • Напишете моќни PL/SQL програми.
 • Истражете ја ефективноста на програмирањето.
 • Користете C и Java рутини.
 • Примени докажани PL/SQL дизајн практики.
 • Креирајте PL/SQL апликации кои користат колекции.
 • Спроведување на виртуелна приватна база на податоци со ситно-грануларна контрола на пристап.
 • Напишете код за интерфејс со надворешни C и Java апликации.
 • Напишете код за поврзување со големи објекти и користете SecureFile LOBs.
 • Напишете и подесете PL/SQL код ефикасно за да ги максимизирате перформансите.
Опис

Курсот Oracle Database 12c: Advanced PL/SQL ве учи како да користите напредни PL/SQL функции за дизајнирање и дебагирање на PL/SQL за комуникација со бази на податоци и други апликации. Искусните инструктори на Oracle ве водат низ напредни алатки за дизајнирање програми, пакети, курсори, колекции и напредни методи.

 

Придобивки – Научете да пишувате PL/SQL рутини кои ги анализираат PL/SQL апликациите и техниките за кеширање кои можат да ги подобрат перформансите. Курсот ве запознава со виртуелна приватна база на податоци (VDP) за спроведување на безбедносна политика и истражува техники и алатки за зацврстување на вашите апликации против SQL напади. Проширете ги програмските ресурси со креирање PL/SQL програми за интерфејс со C и Java кодот.

Содржина

MODULE 1

Introduction

 

MODULE 2

PL/SQL Programming Concepts: An Overview

 

MODULE 3

PL/SQL code design

 

MODULE 4

Collection overview

 

MODULE 5

Using collections

 

MODULE 6

Handling large objects

 

MODULE 7

Using advanced interface methods

 

MODULE 8

Performance and tuning

 

MODULE 9

Increasing performance with caching

 

MODULE 10

Analysis of PL/SQL code

 

MODULE 11

PL/SQL code profiling and monitoring

 

MODULE 12

Implementation of VPD with fine-grained control approach

 

MODULE 13

Code protection against SQL injection

За кого е наменет

Овој курс е наменет за:

 

 • Administrator
 • Architect
 • Database Administrator
Придобивки од курс

Што ќе ве научиме:

 

 • Напишете моќни PL/SQL програми.
 • Истражете ја ефективноста на програмирањето.
 • Користете C и Java рутини.
 • Примени докажани PL/SQL дизајн практики.
 • Креирајте PL/SQL апликации кои користат колекции.
 • Спроведување на виртуелна приватна база на податоци со ситно-грануларна контрола на пристап.
 • Напишете код за интерфејс со надворешни C и Java апликации.
 • Напишете код за поврзување со големи објекти и користете SecureFile LOBs.
 • Напишете и подесете PL/SQL код ефикасно за да ги максимизирате перформансите.

Досегашни искуства

Што кажаа луѓето за нас

 • - Марко Крстевски студент за Microsoft .NET

  Барајќи да го проширам своето знаење, се одлучив да се запишам во Семос Едукација каде го добивам потребното знаење и искуство.

 • - Теодор Марковски Студент

  Желбата да станам Cloud architect ме доведе до Семос Едукација. Воодушевен сум од позитивните искуства на поранешни студенти и начинот на кој предавачите и Кариерниот центар се грижат за студентите.

 • - Викторија Георгиева Летна менторска програма за Python Developer

  Репутацијата на Семос Едукација за квалитетна обука и можноста за учење од искусни инструктори одиграа дополнителна значајна улога во мојата одлука.

 • - Борче Пелтековски Акредитирана Академија за Графички дизајн

  По завршувањето во Семос Едукација се гледам во некоја компанија која работи со технологија, како на пример Samsung, Apple или компанија од сличен калибар.

 • - Василија Узунова Oracle Certified Instructor

  За мене немаше друг избор освен Семос Едукација. Сакам да бидам дел од најдобрите, сакам да го споделам своето знаење во компанија која е светска, а наша.

Запознајте ги инструкторите

 • Билјана Барукчиева  

  Senior project manager

  @Quinshift

   

  20+ години искуство