Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати
Студентот започнува со стекнување подлабоко разбирање на можеби најважната работа на DBA – резервна копија и обновување. Концептите и архитектурата кои поддржуваат резервна копија и обновување, заедно со имплементацијата на различни начини и ситуации се детално опфатени.
    Студентите стекнуваат знаење за интерфејсот на командната линија на Recovery Manager (RMAN) за различни сценарија за резервна копија, неуспех, обновување и обновување, вклучително и дуплирање на податоци. Широките практични практики и сценаријата на работилницата му обезбедуваат на студентот искуство во реална техничка средина.
    Овој курс вклучува интерактивна работилница која на учесниците им нуди можности да дијагностицираат и да се опорават од неколку сценарија за неуспех, врз основа на резервни копии и студии на случај.
    Студентот има придобивки со стекнување подлабоко разбирање на можеби најважната работа на DBA – резервна копија и обновување. Концептите и архитектурата кои поддржуваат резервна копија и обновување, заедно со чекорите за имплементација на различни начини и ситуации, се детално претставени.
    По завршувањето на овој курс, студентите треба да бидат способни да ги оценат сопствените барања за обновување и да развијат соодветна стратегија за процедури за резервна копија и обновување. Администратор на база на податоци на публиката Oracle
 • Describe the Oracle Database architecture components related to backup and recovery operations.
 • Plan effective backup and recovery procedures.
 • Describe Oracle Database backup methods and recovery operations that can be used to resolve database failure.
 • Configure the database for recoverability.
 • Use Recovery Manager (RMAN) to create backups and perform recovery operations.
 • Use the Data Recovery Advisor to diagnose and repair failures.
 • Use Oracle Flashback Technologies to recover from human error.
 • Perform an encrypted database backup and restore.
 • Perform tablespace point-in-time recovery.

Овој курс е наменет за:

 

 • Administrator
 • Architect
 • Database Administrator

По завршувањето на овој курс, студентите треба да бидат способни да ги оценат сопствените барања за обновување и да развијат соодветна стратегија за процедури за резервна копија и обновување.

 

Поддржани верзии: 19c, 18c, 12c Научете да:

 

 • Развивате соодветни процедури за резервна копија и враќање за да ги задоволите вашите деловни потреби.
 • Имплементирајте ги поставките за резервна копија и обновување и изведувајте операции за резервна копија на дискот и лентата.
 • Користете процедури за обновување на базата на податоци на Oracle за да се опоравите од медиумски и други неуспеси. Дијагностицира и поправка на неуспеси на податоците.
 • Користете ретроспективи технологии и дуплирање податоци за да ги надополните процедурите за резервна копија и обновување.
 • Обезбедете ја достапноста на вашата база на податоци со соодветни стратегии за резервна копија и обновување.

Сертификат за присуство на курсот објавен од Семос Едукација

Опис
Студентот започнува со стекнување подлабоко разбирање на можеби најважната работа на DBA – резервна копија и обновување. Концептите и архитектурата кои поддржуваат резервна копија и обновување, заедно со имплементацијата на различни начини и ситуации се детално опфатени.
    Студентите стекнуваат знаење за интерфејсот на командната линија на Recovery Manager (RMAN) за различни сценарија за резервна копија, неуспех, обновување и обновување, вклучително и дуплирање на податоци. Широките практични практики и сценаријата на работилницата му обезбедуваат на студентот искуство во реална техничка средина.
    Овој курс вклучува интерактивна работилница која на учесниците им нуди можности да дијагностицираат и да се опорават од неколку сценарија за неуспех, врз основа на резервни копии и студии на случај.
    Студентот има придобивки со стекнување подлабоко разбирање на можеби најважната работа на DBA – резервна копија и обновување. Концептите и архитектурата кои поддржуваат резервна копија и обновување, заедно со чекорите за имплементација на различни начини и ситуации, се детално претставени.
    По завршувањето на овој курс, студентите треба да бидат способни да ги оценат сопствените барања за обновување и да развијат соодветна стратегија за процедури за резервна копија и обновување. Администратор на база на податоци на публиката Oracle
Содржина
 • Describe the Oracle Database architecture components related to backup and recovery operations.
 • Plan effective backup and recovery procedures.
 • Describe Oracle Database backup methods and recovery operations that can be used to resolve database failure.
 • Configure the database for recoverability.
 • Use Recovery Manager (RMAN) to create backups and perform recovery operations.
 • Use the Data Recovery Advisor to diagnose and repair failures.
 • Use Oracle Flashback Technologies to recover from human error.
 • Perform an encrypted database backup and restore.
 • Perform tablespace point-in-time recovery.
За кого е наменет

Овој курс е наменет за:

 

 • Administrator
 • Architect
 • Database Administrator
Придобивки од курс

По завршувањето на овој курс, студентите треба да бидат способни да ги оценат сопствените барања за обновување и да развијат соодветна стратегија за процедури за резервна копија и обновување.

 

Поддржани верзии: 19c, 18c, 12c Научете да:

 

 • Развивате соодветни процедури за резервна копија и враќање за да ги задоволите вашите деловни потреби.
 • Имплементирајте ги поставките за резервна копија и обновување и изведувајте операции за резервна копија на дискот и лентата.
 • Користете процедури за обновување на базата на податоци на Oracle за да се опоравите од медиумски и други неуспеси. Дијагностицира и поправка на неуспеси на податоците.
 • Користете ретроспективи технологии и дуплирање податоци за да ги надополните процедурите за резервна копија и обновување.
 • Обезбедете ја достапноста на вашата база на податоци со соодветни стратегии за резервна копија и обновување.
Сертификати

Сертификат за присуство на курсот објавен од Семос Едукација

Досегашни искуства

Што кажаа луѓето за нас

 • - Марко Крстевски студент за Microsoft .NET

  Барајќи да го проширам своето знаење, се одлучив да се запишам во Семос Едукација каде го добивам потребното знаење и искуство.

 • - Теодор Марковски Студент

  Желбата да станам Cloud architect ме доведе до Семос Едукација. Воодушевен сум од позитивните искуства на поранешни студенти и начинот на кој предавачите и Кариерниот центар се грижат за студентите.

 • - Викторија Георгиева Летна менторска програма за Python Developer

  Репутацијата на Семос Едукација за квалитетна обука и можноста за учење од искусни инструктори одиграа дополнителна значајна улога во мојата одлука.

 • - Борче Пелтековски Акредитирана Академија за Графички дизајн

  По завршувањето во Семос Едукација се гледам во некоја компанија која работи со технологија, како на пример Samsung, Apple или компанија од сличен калибар.

 • - Василија Узунова Oracle Certified Instructor

  За мене немаше друг избор освен Семос Едукација. Сакам да бидам дел од најдобрите, сакам да го споделам своето знаење во компанија која е светска, а наша.

Запознајте ги инструкторите

 • Билјана Барукчиева  

  Senior project manager

  @Quinshift

   

  20+ години искуство