Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

Од првичното создавање во 1991 година, Python стана еден од најпопуларните и најупотребуваните програмски јазици од страна на програмерите. Тоа е една од суштинските практики за користење на Python за вештачка интелигенција.

 

И покрај другите јазици кои поддржуваат AI платформи, програмерите ширум светот го претпочитаат Python за AI поради неговите неверојатни карактеристики: претходно изградени библиотеки, независност на платформата, флексибилен пристап.

 

Овој курс е наменет за сите оние кои сакаат да се запознаат со основните концепти на користење на пajтон за развој на AI решенија.

 • Што е Пајтон и зошто да го избереш
 • Вовед во програмирањето на Пајтон
 • Истражување на типови на податоци
 • Дефинирање условни изрази
 • Дефинирање loops
 • Структуирање код
 • Справување со грешки
 • Работа со датотеки и директории (пристапување, пишување, движење, бришење)
 • Поставување на python средини
 • Решавање на проблеми со користејќи библиотеки: Pandas, Numpy, Scikit-learn

За оние почетници кои се спремни да го научат програмскиот јазик кој е основа на АИ

Во овој курс, ќе ја идентификувате дефиницијата и синтаксата на Python, како да користите различни изрази, да се запознаете со структурниот код и да развиете специфични операции, како да работите со датотеки и решавате проблеми користејќи Python библиотеки.

Сертификат за присуство на курсот објавен од Семос Едукација

Опис

Од првичното создавање во 1991 година, Python стана еден од најпопуларните и најупотребуваните програмски јазици од страна на програмерите. Тоа е една од суштинските практики за користење на Python за вештачка интелигенција.

 

И покрај другите јазици кои поддржуваат AI платформи, програмерите ширум светот го претпочитаат Python за AI поради неговите неверојатни карактеристики: претходно изградени библиотеки, независност на платформата, флексибилен пристап.

 

Овој курс е наменет за сите оние кои сакаат да се запознаат со основните концепти на користење на пajтон за развој на AI решенија.

Содржина
 • Што е Пајтон и зошто да го избереш
 • Вовед во програмирањето на Пајтон
 • Истражување на типови на податоци
 • Дефинирање условни изрази
 • Дефинирање loops
 • Структуирање код
 • Справување со грешки
 • Работа со датотеки и директории (пристапување, пишување, движење, бришење)
 • Поставување на python средини
 • Решавање на проблеми со користејќи библиотеки: Pandas, Numpy, Scikit-learn
За кого е наменет

За оние почетници кои се спремни да го научат програмскиот јазик кој е основа на АИ

Придобивки од курс

Во овој курс, ќе ја идентификувате дефиницијата и синтаксата на Python, како да користите различни изрази, да се запознаете со структурниот код и да развиете специфични операции, како да работите со датотеки и решавате проблеми користејќи Python библиотеки.

Сертификати

Сертификат за присуство на курсот објавен од Семос Едукација

Досегашни искуства

Што кажаа луѓето за нас

 • - Викторија Георгиева Летна менторска програма за Python Developer

  Репутацијата на Семос Едукација за квалитетна обука и можноста за учење од искусни инструктори одиграа дополнителна значајна улога во мојата одлука.

 • - Александар Максимов студент на CertNexus за вештачка интелигенција

  Затоа што Вештачката интелигенција е предизвик на иднината. Со модернизирањето на начинот на живеење и технолошкиот развој во светски рамки, вештачката интелигенција се повеќе зазема клучна улога во сите сегменти на живеењето и развој во општеството.

 • - Кристијан Стојоски Академија за вештачка интелигенција

  Со превземање на првиот чекор и вложување на доволно труд, секој може да ја совлада оваа модерна тема и да се издвои на пазарот на труд во една од најбрзорастечките индустрии во светот.

 • - Виктор Ванчов Академија за вештачка интелигенција

  Завршниот проект ме научи на многу корисни работи, надвор од областа на видео игрите. Сепак, многу ми помогна да добијам идеја за тоа како машините „учат” и колкава е нивната моќ.

Запознајте ги инструкторите

 • Антонио Николоски
  AI Engineer @Pisstaccio,
  Software Developer
  @Asseco


  2+ години искуство