Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

A4Q Certified Selenium Tester Foundation Level  е практичен курс за софтвер тестирање наменет за професионалци кои сакаат да се стекнат со основно познавање на Selenum WebDriver за креирање на автоматски тестови за веб апликации.

 

По успешно завршување, учесниците самостојно ќе можат да креираат и да извршат автоматски тестови со Selenium WebDriver. Учесниците во курсот ќе учат за факторите кои треба да се земат предвид при одлучувањето за автоматизирање на тестирањето, како и специфични техники за навигација, интеракција со елементи на GUI, најавување, известување и многу повеќе. 

 • Вовед 
 • Тестови за автоматска анализа 
 • Интернет технологии за тест автоматика на веб апликации 
 • Користење на Selenium WebDriver 
 • Подготовка на скрипти за одржување 

Foundation Level курсот е во основа наменет за професионалци кои треба да покажат практично знаење за основните концепти за тестирање на софтвер.

 

 

Тука се вклучени луѓе во различни улоги, како што се:

 

 • Тест дизајнери
 • Тест аналитичари
 • Тест инженери
 • Тест консултанти
 • Тест менаџери
 • User acceptance тестери
 • ИТ професионалци
 • По успешното завршување на курсот, ќе можете самостојно да креирате и извршувате тестови со Selenium WebDriver
 • Ќе можете соодветно да ги примените принципите за автоматско тестирање за да изградите ефикасно и одржливо решение за автоматско тестирање
 • Ќе можете да изберете и користите соодветни алатки за автоматско тестирање 
 • Ќе можете да ги имплементирате скриптите на Selenium WebDriver кои извршуваат тестови за функционално тестирање на веб апликација

Институтот iSQi препорачува учесниците пред полагањето на испитот да присуствуваат на тренинг спроведен од акредитиран провајдер.

 • Испитот за сертифициран Selenium Tester – Foundation Level се заснова на соодветниот курикулум на курсот. Испитните области се добро дефинирани во Целите за учење (Цели) на курикулумот.
 • Кандидатите имаат право да пријават полагање на испитот Certified Selenium Tester без претходно посетување на курсот.
 • Времетраење 60 минути.
 • Испитот се смета за положен со освоен резултат од 65%.

 

Сертификат: Certified Selenium Tester Foundation Level

 

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Опис

A4Q Certified Selenium Tester Foundation Level  е практичен курс за софтвер тестирање наменет за професионалци кои сакаат да се стекнат со основно познавање на Selenum WebDriver за креирање на автоматски тестови за веб апликации.

 

По успешно завршување, учесниците самостојно ќе можат да креираат и да извршат автоматски тестови со Selenium WebDriver. Учесниците во курсот ќе учат за факторите кои треба да се земат предвид при одлучувањето за автоматизирање на тестирањето, како и специфични техники за навигација, интеракција со елементи на GUI, најавување, известување и многу повеќе. 

Содржина
 • Вовед 
 • Тестови за автоматска анализа 
 • Интернет технологии за тест автоматика на веб апликации 
 • Користење на Selenium WebDriver 
 • Подготовка на скрипти за одржување 
За кого е наменет

Foundation Level курсот е во основа наменет за професионалци кои треба да покажат практично знаење за основните концепти за тестирање на софтвер.

 

 

Тука се вклучени луѓе во различни улоги, како што се:

 

 • Тест дизајнери
 • Тест аналитичари
 • Тест инженери
 • Тест консултанти
 • Тест менаџери
 • User acceptance тестери
 • ИТ професионалци
Придобивки од курс
 • По успешното завршување на курсот, ќе можете самостојно да креирате и извршувате тестови со Selenium WebDriver
 • Ќе можете соодветно да ги примените принципите за автоматско тестирање за да изградите ефикасно и одржливо решение за автоматско тестирање
 • Ќе можете да изберете и користите соодветни алатки за автоматско тестирање 
 • Ќе можете да ги имплементирате скриптите на Selenium WebDriver кои извршуваат тестови за функционално тестирање на веб апликација
Сертификати

Институтот iSQi препорачува учесниците пред полагањето на испитот да присуствуваат на тренинг спроведен од акредитиран провајдер.

 • Испитот за сертифициран Selenium Tester – Foundation Level се заснова на соодветниот курикулум на курсот. Испитните области се добро дефинирани во Целите за учење (Цели) на курикулумот.
 • Кандидатите имаат право да пријават полагање на испитот Certified Selenium Tester без претходно посетување на курсот.
 • Времетраење 60 минути.
 • Испитот се смета за положен со освоен резултат од 65%.

 

Сертификат: Certified Selenium Tester Foundation Level

 

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Запознајте ги инструкторите

 • Веле Павловски  

  Microsoft Certified Trainer

  ISTQB Certified Trainer

  Software Architect @Semos Cloud

   

  14+ години искуство

 • д-р Фисник Доко  

  Microsoft Certifed Trainer

  ISTQB Certified Trainer

  PhD, Computer science and engineering

  Azure Architect @Adeva

   

  13+ години искуство