Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

Програмата на овој курс ќе им овозможи на студентите да научат како да стават фокус на дизајнирање, развивање и одржување на решенијата за автоматско тестирање.

 

Тие ќе се стекнат со знаење во врска со концептите, методите, алатките и процесите кои се среќаваат во автоматизираните функционални и динамички тестови, а во истовреме и врската помеѓу тие тестови со менаџирањето на истите, конфигурацискиот менаџмент, менаџментот на слабостите и дефектите, сите процеси во развивање на софтверот и сигурноста на квалитетот.

 

Методите кои се опишани во овој курс се генерално апликативни со повеќе варијации на целиот животен циклус на софтверот, типовите на софтверските системи како и сите типови на тестирање.

Модул 1: Вовед и цели на Автоматско Тестирање

 

Модул 2: Подготовка за Автоматско Тестирање

 

Модул 3: Структура на генеричко Автоматско Тестирање (gTAA)

 

Модул 4: Распоред на ризици и непредвидени ситуации

 

Модул 5: Извештаи и метрики за Автоматско тестирање

 

Модул 6: Транзиција од Рачно Тестирање кон Автоматско тестирање

 

Модул 7: Верификување на решението за автоматско тестирање (TAS)

 

Модул 8: Континуирано подобрување

 • Software тестери
 • Тест аналисти, тест девелопери, тест менаџери
 • Software девелопери

Лицата кои ќе се сертифицираат за ова ниво:

 

 • Ќе имаат единствена, интернационално признаена сертификација за напредно знаење во областа на тестирање на софтвер во со специјализација за инжињер за автоматско тестирање
 • Ќе научат како да процесот на создавање и интеграција на автоматизации за тестирање
 • Ќе бидат способни да изберете алатки и технологии за потребите на секој проект
 • Ќе се оспособат за креирање на пристапи и методологии поврзани со градење на структура на автоматско тестирање
 • Ќе научат како мануелниот процес на тестирање е заменет со автоматскиот начин на тестирање
 • Ќе научат како се креираат извештаи и метрики поврзани со автоматското тестирање

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Опис

Програмата на овој курс ќе им овозможи на студентите да научат како да стават фокус на дизајнирање, развивање и одржување на решенијата за автоматско тестирање.

 

Тие ќе се стекнат со знаење во врска со концептите, методите, алатките и процесите кои се среќаваат во автоматизираните функционални и динамички тестови, а во истовреме и врската помеѓу тие тестови со менаџирањето на истите, конфигурацискиот менаџмент, менаџментот на слабостите и дефектите, сите процеси во развивање на софтверот и сигурноста на квалитетот.

 

Методите кои се опишани во овој курс се генерално апликативни со повеќе варијации на целиот животен циклус на софтверот, типовите на софтверските системи како и сите типови на тестирање.

Содржина

Модул 1: Вовед и цели на Автоматско Тестирање

 

Модул 2: Подготовка за Автоматско Тестирање

 

Модул 3: Структура на генеричко Автоматско Тестирање (gTAA)

 

Модул 4: Распоред на ризици и непредвидени ситуации

 

Модул 5: Извештаи и метрики за Автоматско тестирање

 

Модул 6: Транзиција од Рачно Тестирање кон Автоматско тестирање

 

Модул 7: Верификување на решението за автоматско тестирање (TAS)

 

Модул 8: Континуирано подобрување

За кого е наменет
 • Software тестери
 • Тест аналисти, тест девелопери, тест менаџери
 • Software девелопери
Придобивки од курс

Лицата кои ќе се сертифицираат за ова ниво:

 

 • Ќе имаат единствена, интернационално признаена сертификација за напредно знаење во областа на тестирање на софтвер во со специјализација за инжињер за автоматско тестирање
 • Ќе научат како да процесот на создавање и интеграција на автоматизации за тестирање
 • Ќе бидат способни да изберете алатки и технологии за потребите на секој проект
 • Ќе се оспособат за креирање на пристапи и методологии поврзани со градење на структура на автоматско тестирање
 • Ќе научат како мануелниот процес на тестирање е заменет со автоматскиот начин на тестирање
 • Ќе научат како се креираат извештаи и метрики поврзани со автоматското тестирање
Сертификати

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Досегашни искуства

Што кажаа луѓето за нас

 • - Марко Крстевски студент за Microsoft .NET

  Барајќи да го проширам своето знаење, се одлучив да се запишам во Семос Едукација каде го добивам потребното знаење и искуство.

 • - Теодор Марковски Студент

  Желбата да станам Cloud architect ме доведе до Семос Едукација. Воодушевен сум од позитивните искуства на поранешни студенти и начинот на кој предавачите и Кариерниот центар се грижат за студентите.

 • - Викторија Георгиева Летна менторска програма за Python Developer

  Репутацијата на Семос Едукација за квалитетна обука и можноста за учење од искусни инструктори одиграа дополнителна значајна улога во мојата одлука.

 • - Борче Пелтековски Акредитирана Академија за Графички дизајн

  По завршувањето во Семос Едукација се гледам во некоја компанија која работи со технологија, како на пример Samsung, Apple или компанија од сличен калибар.

 • - Маја Ангелеска студент на ISTQB за Software Tester

  За Академијата слушав многу позитивни коментари и разгледувајќи ја содржината на програмата воопшто не се двоумев за изборот на Семос Едукација и Aкадемијата за Software Tester.

 • - Симона Миладиновска Помлад раководител за продажба во ISTQB и Android оддел

  Енергијата за мене е многу важна. Среќа е да работиш на место каде колегите ти се продолжено семејство, канцеларијата – втор дом, а насмевките присутни при секојдневната комуникација. Благодарна сум за своите колеги и за можноста да работам рамо до рамо со вакви исклучителни луѓе.

 • - Мартин Доков Software Tester (QA) во ReThing

  Со одличната програма на Академијата за Software Tester на Семос Едукација, заедно со знаењето и вложениот труд на професорот Фисник Доко, се стекнав со знаење и пракса за да можам да се вработам по оваа струка.

 • - Наташа Јовановски QA Consultant во Solutionade

  Работам како QA Consultant во Solutionade. Завршниот проект, најинтересниот дел од студиите, ми помогна да го совладам материјалот и да го покажам знаењето во реален проект. Не двоумете се да направите career switch, само така ќе ги исполните сите свои цели.

 • - Никола Николовски Test Automation Engineer во RLDatix

  На сите оние кои сакаат да изградат кариера како Automation Software Tester, им препорачувам да бидат упорни, истрајни и вредно да работат. За да има успех мора од некаде да се почне. Овде успехот започнува од носење на правилна одлука за избор на соодветна Академија за стабилна иднина, а тоа е Академијата за Automation Software Testing во Семос Едукација.

Запознајте ги инструкторите

 • Веле Павловски  

  Microsoft Certified Trainer

  ISTQB Certified Trainer

  Software Architect @Semos Cloud

   

  14+ години искуство

 • д-р Фисник Доко  

  Microsoft Certifed Trainer

  ISTQB Certified Trainer

  PhD, Computer science and engineering

  Azure Architect @Adeva

   

  13+ години искуство