Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

Овој курс ги опишува сите задачи што еден тест аналитичар мора да знае како да ги имплементира во процесите на тестирање на софтверот.

 

На тој начин, оваа програма ги опишува сите фази од процесот на тестирање на софтверот каде што секој Тест аналитичар треба да ги имплементира своите тактики и техники за да воспостави успешен процес на тестирање.

 

Од овој курс, студентите ќе научат и како да направат разлика помеѓу секоја алатка и автоматизација за тестирање, да ги земат предвид нивните предности и недостатоци и на крајот да одлучат која алатка ќе се имплементира во процесот на тестирање.

Модул 1: Задачи на Тест Аналитичар во процесот на тестирање

 

Модул 2: Задачи на Тест Аналитичар во тестинг наменет за ризици

 

Модул 3: Техники на тестирање

 

Модул 4: Карактеристики на тестирањето за квалитет на софтвер

 

Модул 5: Преглед на процесот

 

Модул 6: Алатки и автоматизации за тестирање

 • Софтвер тестери
 • Тест аналисти, тест девелопери и тест менаџери
 • Софтвер девелопери
 • Проектни менаџери, менаџери на квалитет, девелопмент менаџери и економски аналитичари

Лицата кои ќе се сертифицираат за ова ниво:

 

 • Ќе добијат меѓународно признат сертификат како доказ за експертиза во областа на тестирање на софтвер со спецификација како Тест Аналитичар
 • Ќе бидат способни да изберат, спроведат и анализираат соодветна процедура за тестирање во зависност од потребите на конкретниот проект
 • Ќе се стекнат со знаење потребно за согледување на потенцијалните ризици и пронаоѓање на решенија како истите да се надминат

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Опис

Овој курс ги опишува сите задачи што еден тест аналитичар мора да знае како да ги имплементира во процесите на тестирање на софтверот.

 

На тој начин, оваа програма ги опишува сите фази од процесот на тестирање на софтверот каде што секој Тест аналитичар треба да ги имплементира своите тактики и техники за да воспостави успешен процес на тестирање.

 

Од овој курс, студентите ќе научат и како да направат разлика помеѓу секоја алатка и автоматизација за тестирање, да ги земат предвид нивните предности и недостатоци и на крајот да одлучат која алатка ќе се имплементира во процесот на тестирање.

Содржина

Модул 1: Задачи на Тест Аналитичар во процесот на тестирање

 

Модул 2: Задачи на Тест Аналитичар во тестинг наменет за ризици

 

Модул 3: Техники на тестирање

 

Модул 4: Карактеристики на тестирањето за квалитет на софтвер

 

Модул 5: Преглед на процесот

 

Модул 6: Алатки и автоматизации за тестирање

За кого е наменет
 • Софтвер тестери
 • Тест аналисти, тест девелопери и тест менаџери
 • Софтвер девелопери
 • Проектни менаџери, менаџери на квалитет, девелопмент менаџери и економски аналитичари
Придобивки од курс

Лицата кои ќе се сертифицираат за ова ниво:

 

 • Ќе добијат меѓународно признат сертификат како доказ за експертиза во областа на тестирање на софтвер со спецификација како Тест Аналитичар
 • Ќе бидат способни да изберат, спроведат и анализираат соодветна процедура за тестирање во зависност од потребите на конкретниот проект
 • Ќе се стекнат со знаење потребно за согледување на потенцијалните ризици и пронаоѓање на решенија како истите да се надминат
Сертификати

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Запознајте ги инструкторите

 • Илија Левов  

  QA Engineer

  @TestDevLab

   

  + 4 години искуство

 • Димче Ацковски  

  Senior QA Analyst

  @RLDatix

   

  3+ години искуство

 • д-р Фисник Доко  

  Microsoft Certifed Trainer

  ISTQB Certified Trainer

  PhD, Computer science and engineering

  Azure Architect @Adeva

   

  13+ години искуство