Semos Education Semos Education
  • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
  • Јави ни се +389 2 3130 900
  • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
  • Опис

Курсот за дизајнирање на Cisco Data Center Infrastructure (DCID) v7.0 ви помага да ги совладате опциите за дизајн и распоредување фокусирани на решенијата и технологиите на центрите за податоци Cisco® преку мрежа, пресметување, виртуелизација, мрежи за складирање, автоматизација и безбедност.

 

Ќе научите дизајнерски практики за решението Cisco Unified Computing System™ (Cisco UCS®) базирано на серверите на Cisco UCS од серијата B и C-серијата, Cisco UCS Manager и CiscoUnified Fabric.

 

Ќе стекнете и дизајнерско искуство со технологии за управување со мрежата, вклучувајќи го CiscoUCS Manager, Cisco Data Center Network Manager (DCNM) и Cisco UCS Director.

 

Можете да очекувате теоретска содржина, како и дизајн-ориентирани студии на случај во форма на активности. Овој курс ви заработува 40 кредити за континуирано образование (CE) за ресертификација.

 

Повеќе информации за овој курс имате на следниот линк.

Опис

Курсот за дизајнирање на Cisco Data Center Infrastructure (DCID) v7.0 ви помага да ги совладате опциите за дизајн и распоредување фокусирани на решенијата и технологиите на центрите за податоци Cisco® преку мрежа, пресметување, виртуелизација, мрежи за складирање, автоматизација и безбедност.

 

Ќе научите дизајнерски практики за решението Cisco Unified Computing System™ (Cisco UCS®) базирано на серверите на Cisco UCS од серијата B и C-серијата, Cisco UCS Manager и CiscoUnified Fabric.

 

Ќе стекнете и дизајнерско искуство со технологии за управување со мрежата, вклучувајќи го CiscoUCS Manager, Cisco Data Center Network Manager (DCNM) и Cisco UCS Director.

 

Можете да очекувате теоретска содржина, како и дизајн-ориентирани студии на случај во форма на активности. Овој курс ви заработува 40 кредити за континуирано образование (CE) за ресертификација.

 

Повеќе информации за овој курс имате на следниот линк.