Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис

Обуката за решавање проблеми на Cisco Data Center Infrastructure (DCIT) v7.0 ви покажува како да решавате проблеми со LAN, SAN, Cisco® Data Center Unified Fabric, Cisco Unified Computing System™ (Cisco UCS®) и Cisco Application-Centric Infrastructure (Cisco ACI® ).

 

Ќе научите методологии и алатки за да ги идентификувате проблемите што може да се појават во мрежната архитектура на центрите за податоци.

 

Ќе добиете опширни практични прашања за решавање проблеми со инсталацијата, конфигурацијата и интерконективноста на прекинувачите Cisco Multilayer Director Switch (MDS), прекинувачите Cisco Nexus®, Cisco Fabric Extenders (FEX), Cisco UCS, Cisco ACI и многу повеќе.

Оваа обука ви заработува 50 кредити за континуирано образование (CE) за ресертификација.

 

Повеќе информации за овој курс имате на следниот линк.

Опис

Обуката за решавање проблеми на Cisco Data Center Infrastructure (DCIT) v7.0 ви покажува како да решавате проблеми со LAN, SAN, Cisco® Data Center Unified Fabric, Cisco Unified Computing System™ (Cisco UCS®) и Cisco Application-Centric Infrastructure (Cisco ACI® ).

 

Ќе научите методологии и алатки за да ги идентификувате проблемите што може да се појават во мрежната архитектура на центрите за податоци.

 

Ќе добиете опширни практични прашања за решавање проблеми со инсталацијата, конфигурацијата и интерконективноста на прекинувачите Cisco Multilayer Director Switch (MDS), прекинувачите Cisco Nexus®, Cisco Fabric Extenders (FEX), Cisco UCS, Cisco ACI и многу повеќе.

Оваа обука ви заработува 50 кредити за континуирано образование (CE) за ресертификација.

 

Повеќе информации за овој курс имате на следниот линк.

Досегашни искуства

Што кажаа луѓето за нас

 • - Марко Крстевски студент за Microsoft .NET

  Барајќи да го проширам своето знаење, се одлучив да се запишам во Семос Едукација каде го добивам потребното знаење и искуство.

 • - Теодор Марковски Студент

  Желбата да станам Cloud architect ме доведе до Семос Едукација. Воодушевен сум од позитивните искуства на поранешни студенти и начинот на кој предавачите и Кариерниот центар се грижат за студентите.

 • - Викторија Георгиева Летна менторска програма за Python Developer

  Репутацијата на Семос Едукација за квалитетна обука и можноста за учење од искусни инструктори одиграа дополнителна значајна улога во мојата одлука.

 • - Борче Пелтековски Акредитирана Академија за Графички дизајн

  По завршувањето во Семос Едукација се гледам во некоја компанија која работи со технологија, како на пример Samsung, Apple или компанија од сличен калибар.