Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

Оваа обука за Oracle WebLogic Server 12c: Administration I ги учи администраторите да инсталираат и конфигурираат Oracle WebLogic Server 12c и им дава на администраторите преглед на основните концепти и архитектура на WebLogic Server. Зголемете ги перформансите и приспособливоста на апликациите и услугите на вашата организација со серверот за апликации # 1.

 

Поедноставете го распоредувањето и значително подобрете го времето до пазар. Овој курс ги обучува администраторите за најважните административни задачи на WebLogic Server. Овие задачи вклучуваат создавање домен, стартување сервери, следење на ресурсите на доменот, поставување и користење на Node Manager, распоредување апликации, конфигурирање на ресурси на базата на податоци, конфигурирање на кластер и многу повеќе.

MODULE 1

WebLogic Server Overview

 

MODULE 2

Installing and Patching WebLogic Server

 

MODULE 3

Creating Domains

 

MODULE 4

Starting Servers

 

MODULE 5

The Administration Console

 

MODULE 6

Configuring JDBC

 

MODULE 7

Monitoring a Domain

 

MODULE 8

Node Manager

 

MODULE 9

Deploying Applications

 

MODULE 10

Clusters

 

MODULE 11

Transactions

 

MODULE 12

WebLogic Server Security

 

MODULE 13

Backing Up and Restoring a Domain

Овој курс е наменет за:

 

 • Administrator
 • Architect
 • Database Administrator

До крајот на курсот слушателот ќе:

 

 • Ќе го конфигурирате провајдерот за автентикација на WebLogic Server
 • Распоредете апликации на WebLogic Server
 • Направете резервна копија и обновување на домен на WebLogic Server
 • Направете домен на WebLogic Server
 • Конфигурирате и следите WebLogic Server
 • Ќе ги конфигурирате ресурсите на базата на податоци на WebLogic Server
 • Креирате и конфигурирате WebLogic Server кластер
 • Инсталирате WebLogic Server 12c

Сертификат за присуство на курсот објавен од Семос Едукација

Опис

Оваа обука за Oracle WebLogic Server 12c: Administration I ги учи администраторите да инсталираат и конфигурираат Oracle WebLogic Server 12c и им дава на администраторите преглед на основните концепти и архитектура на WebLogic Server. Зголемете ги перформансите и приспособливоста на апликациите и услугите на вашата организација со серверот за апликации # 1.

 

Поедноставете го распоредувањето и значително подобрете го времето до пазар. Овој курс ги обучува администраторите за најважните административни задачи на WebLogic Server. Овие задачи вклучуваат создавање домен, стартување сервери, следење на ресурсите на доменот, поставување и користење на Node Manager, распоредување апликации, конфигурирање на ресурси на базата на податоци, конфигурирање на кластер и многу повеќе.

Содржина

MODULE 1

WebLogic Server Overview

 

MODULE 2

Installing and Patching WebLogic Server

 

MODULE 3

Creating Domains

 

MODULE 4

Starting Servers

 

MODULE 5

The Administration Console

 

MODULE 6

Configuring JDBC

 

MODULE 7

Monitoring a Domain

 

MODULE 8

Node Manager

 

MODULE 9

Deploying Applications

 

MODULE 10

Clusters

 

MODULE 11

Transactions

 

MODULE 12

WebLogic Server Security

 

MODULE 13

Backing Up and Restoring a Domain

За кого е наменет

Овој курс е наменет за:

 

 • Administrator
 • Architect
 • Database Administrator
Придобивки од курс

До крајот на курсот слушателот ќе:

 

 • Ќе го конфигурирате провајдерот за автентикација на WebLogic Server
 • Распоредете апликации на WebLogic Server
 • Направете резервна копија и обновување на домен на WebLogic Server
 • Направете домен на WebLogic Server
 • Конфигурирате и следите WebLogic Server
 • Ќе ги конфигурирате ресурсите на базата на податоци на WebLogic Server
 • Креирате и конфигурирате WebLogic Server кластер
 • Инсталирате WebLogic Server 12c
Сертификати

Сертификат за присуство на курсот објавен од Семос Едукација

Запознајте ги инструкторите

 • Билјана Барукчиева  

  Senior project manager

  @Quinshift

   

  20+ години искуство