Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

Работилницата за Oracle Database 12c: Administration ќе ве научи за архитектурата на Oracle Database.

 

Вие ќе откриете како ефикасно да управувате со примерот на Oracle Database, конфигурирајте го Oracle Network Environment и врши одржување на базата на податоци.

Во овој курс, ќе се запознаете со Oracle Database Cloud Service.

MODULE 1

Introduction

 

MODULE 2

Exploring the Oracle Database Architecture

 

MODULE 3

Managing the Database Instance

 

MODULE 4

Configuring the Oracle Network Environment

 

MODULE 5

Managing Database Storage Structures

 

MODULE 6

Administering User Security

 

MODULE 7

Managing Data Concurrency

 

MODULE 8

Managing Undo Data

 

MODULE 9

Implementing Oracle Database Auditing

 

MODULE 10

Performing Database Maintenance

 

MODULE 11

Managing Performance

 

MODULE 12

Managing Performance: SQL Tuning

 

MODULE 13

Managing Resources by Using Database Resource Manager

 

MODULE 14

Automating Tasks by Using Oracle Scheduler

 

MODULE 15

Managing Space

 

MODULE 16

Backup and Recovery Concepts

 

MODULE 17

Moving Data

 

MODULE 18

Working with Oracle Support

 

MODULE 19

Oracle Database Cloud Service: Overview

Овој курс е наменет за:

 

 • Data Warehouse Administrator
 • Database Administrators
 • Database Designers
 • Technical Administrator

Научете да:

 

 • Креирајте и управувајте со пример за база на податоци Oracle.
 • Креирајте и управувајте со структури за складирање.
 • Конфигурирајте ја Oracle Network Environment.
 • Креирајте и управувајте со корисници.
 • Следете ја базата на податоци и управувајте со перформансите.
 • Научете основни информации за техниките за резервна копија и обновување.
 • Користете ги Oracle Support Workbench и My Oracle Support за да го ажурирате софтверот за базата на податоци на Oracle.
 • Стекнете разбирање за услугата облак на база на податоци Oracle.

Сертификат за присуство на курсот објавен од Семос Едукација

Опис

Работилницата за Oracle Database 12c: Administration ќе ве научи за архитектурата на Oracle Database.

 

Вие ќе откриете како ефикасно да управувате со примерот на Oracle Database, конфигурирајте го Oracle Network Environment и врши одржување на базата на податоци.

Во овој курс, ќе се запознаете со Oracle Database Cloud Service.

Содржина

MODULE 1

Introduction

 

MODULE 2

Exploring the Oracle Database Architecture

 

MODULE 3

Managing the Database Instance

 

MODULE 4

Configuring the Oracle Network Environment

 

MODULE 5

Managing Database Storage Structures

 

MODULE 6

Administering User Security

 

MODULE 7

Managing Data Concurrency

 

MODULE 8

Managing Undo Data

 

MODULE 9

Implementing Oracle Database Auditing

 

MODULE 10

Performing Database Maintenance

 

MODULE 11

Managing Performance

 

MODULE 12

Managing Performance: SQL Tuning

 

MODULE 13

Managing Resources by Using Database Resource Manager

 

MODULE 14

Automating Tasks by Using Oracle Scheduler

 

MODULE 15

Managing Space

 

MODULE 16

Backup and Recovery Concepts

 

MODULE 17

Moving Data

 

MODULE 18

Working with Oracle Support

 

MODULE 19

Oracle Database Cloud Service: Overview

За кого е наменет

Овој курс е наменет за:

 

 • Data Warehouse Administrator
 • Database Administrators
 • Database Designers
 • Technical Administrator
Придобивки од курс

Научете да:

 

 • Креирајте и управувајте со пример за база на податоци Oracle.
 • Креирајте и управувајте со структури за складирање.
 • Конфигурирајте ја Oracle Network Environment.
 • Креирајте и управувајте со корисници.
 • Следете ја базата на податоци и управувајте со перформансите.
 • Научете основни информации за техниките за резервна копија и обновување.
 • Користете ги Oracle Support Workbench и My Oracle Support за да го ажурирате софтверот за базата на податоци на Oracle.
 • Стекнете разбирање за услугата облак на база на податоци Oracle.
Сертификати

Сертификат за присуство на курсот објавен од Семос Едукација

Досегашни искуства

Што кажаа луѓето за нас

 • - Марко Крстевски студент за Microsoft .NET

  Барајќи да го проширам своето знаење, се одлучив да се запишам во Семос Едукација каде го добивам потребното знаење и искуство.

 • - Теодор Марковски Студент

  Желбата да станам Cloud architect ме доведе до Семос Едукација. Воодушевен сум од позитивните искуства на поранешни студенти и начинот на кој предавачите и Кариерниот центар се грижат за студентите.

 • - Викторија Георгиева Летна менторска програма за Python Developer

  Репутацијата на Семос Едукација за квалитетна обука и можноста за учење од искусни инструктори одиграа дополнителна значајна улога во мојата одлука.

 • - Борче Пелтековски Акредитирана Академија за Графички дизајн

  По завршувањето во Семос Едукација се гледам во некоја компанија која работи со технологија, како на пример Samsung, Apple или компанија од сличен калибар.

 • - Василија Узунова Oracle Certified Instructor

  За мене немаше друг избор освен Семос Едукација. Сакам да бидам дел од најдобрите, сакам да го споделам своето знаење во компанија која е светска, а наша.

Запознајте ги инструкторите

 • Билјана Барукчиева  

  Senior project manager

  @Quinshift

   

  20+ години искуство