Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

Оваа Oracle Database: Вовед во обуката SQL ви помага да пишувате подпрашања, да комбинирате повеќе прашања во едно побарајте со помош на SET оператори и пријавете збирни податоци користејќи групни функции. Научете го ова и многу повеќе преку практична работа вежби.

 

Учењето на овие карактеристики ќе ви помогне да барате и манипулирате со податоци во базата на податоци, да ги користите прегледите на речникот за да ги преземете метаподатоци и креирајте извештаи за нивните објекти на шемата. Некои од функциите датум-време достапни во Oracle Базата на податоци е исто така покриена.

 

Овој курс исто така дискутира како да се користи поддршката за редовни изрази во SQL преку стручна инструкција. Главната алатка за развој што се користи во оваа обука е Oracle SQL Developer.
SQL*Plus е достапен како изборна алатка за развој. Ова е соодветно за публика од 10 g, 11 g и 12c. Курс
BundleNote: Овој курс е комбинација од Oracle Database: SQL Workshop I и Oracle Database: SQL Workshop II курсеви.

MODULE 1

Introduction

 

MODULE 2

Working with Oracle Cloud Exadata Express Cloud Service

 

MODULE 3

Retrieving Data using the SQL SELECT Statement

 

MODULE 4

Restricting and Sorting Data

 

MODULE 5

Using Single-Row Functions to Customize Output

 

MODULE 6

Using Conversion Functions and Conditional Expressions

 

MODULE 7

Reporting Aggregated Data Using the Group Functions

 

MODULE 8

Displaying Data from Multiple Tables Using Joins

 

MODULE 9

Using Subqueries to Solve Queries

 

MODULE 10

Using the SET Operators

 

MODULE 11

Managing Tables using DML statements

 

MODULE 12

Introduction to Data Definition Language

 

MODULE 13

Introduction to Data Dictionary Views

 

MODULE 14

Creating Sequences, Synonyms, Indexes

 

MODULE 15

Creating Views

 

MODULE 16

Managing Schema Objects

 

MODULE 17

Retrieving Data by Using Subqueries

 

MODULE 18

Manipulating Data by Using Subqueries

 

MODULE 19

Controlling User Access

 

MODULE 20

Manipulating Data

 

MODULE 21

Managing Data in Different Time Zones

Овој курс е наменет за:

 

 • Administrator
 • Architect
 • Database Administrator

Научете да:

 

 • Разберете ги основните концепти на релационите бази на податоци, обезбедете рафиниран код од програмерите. Креирај извештаи за подредени и ограничени податоци.
 • Изврши изјави за манипулација со податоци (DML).Контрола на пристап до базата на податоци до специфични објекти.
 • Управување со објекти на шемата.
 • Управување со објекти со прегледи на речник на податоци.
 • Враќање податоци за редови и колони од табели.Контрола на привилегии на објект и системско ниво.Креирање индекси и ограничувања; промена на постоечката шема објекти.
 • Креирајте и барајте надворешни табели.

 

Придобивки за вас: Обезбедете брзи, сигурни, безбедни и лесни за управување со перформансите.

Оптимизирајте ги оптоварувањата на базата на податоци, пониски трошоци за ИТ и испорачувајте повисок квалитет на услугата со овозможување консолидација на облаци на база на податоци.Научете напредни карактеристики на SQL.

Овој курс ќе ви помогне да ги разберете напредните карактеристики на SQL.

Сертификат за присуство на курсот објавен од Семос Едукација

Опис

Оваа Oracle Database: Вовед во обуката SQL ви помага да пишувате подпрашања, да комбинирате повеќе прашања во едно побарајте со помош на SET оператори и пријавете збирни податоци користејќи групни функции. Научете го ова и многу повеќе преку практична работа вежби.

 

Учењето на овие карактеристики ќе ви помогне да барате и манипулирате со податоци во базата на податоци, да ги користите прегледите на речникот за да ги преземете метаподатоци и креирајте извештаи за нивните објекти на шемата. Некои од функциите датум-време достапни во Oracle Базата на податоци е исто така покриена.

 

Овој курс исто така дискутира како да се користи поддршката за редовни изрази во SQL преку стручна инструкција. Главната алатка за развој што се користи во оваа обука е Oracle SQL Developer.
SQL*Plus е достапен како изборна алатка за развој. Ова е соодветно за публика од 10 g, 11 g и 12c. Курс
BundleNote: Овој курс е комбинација од Oracle Database: SQL Workshop I и Oracle Database: SQL Workshop II курсеви.

Содржина

MODULE 1

Introduction

 

MODULE 2

Working with Oracle Cloud Exadata Express Cloud Service

 

MODULE 3

Retrieving Data using the SQL SELECT Statement

 

MODULE 4

Restricting and Sorting Data

 

MODULE 5

Using Single-Row Functions to Customize Output

 

MODULE 6

Using Conversion Functions and Conditional Expressions

 

MODULE 7

Reporting Aggregated Data Using the Group Functions

 

MODULE 8

Displaying Data from Multiple Tables Using Joins

 

MODULE 9

Using Subqueries to Solve Queries

 

MODULE 10

Using the SET Operators

 

MODULE 11

Managing Tables using DML statements

 

MODULE 12

Introduction to Data Definition Language

 

MODULE 13

Introduction to Data Dictionary Views

 

MODULE 14

Creating Sequences, Synonyms, Indexes

 

MODULE 15

Creating Views

 

MODULE 16

Managing Schema Objects

 

MODULE 17

Retrieving Data by Using Subqueries

 

MODULE 18

Manipulating Data by Using Subqueries

 

MODULE 19

Controlling User Access

 

MODULE 20

Manipulating Data

 

MODULE 21

Managing Data in Different Time Zones

За кого е наменет

Овој курс е наменет за:

 

 • Administrator
 • Architect
 • Database Administrator
Придобивки од курс

Научете да:

 

 • Разберете ги основните концепти на релационите бази на податоци, обезбедете рафиниран код од програмерите. Креирај извештаи за подредени и ограничени податоци.
 • Изврши изјави за манипулација со податоци (DML).Контрола на пристап до базата на податоци до специфични објекти.
 • Управување со објекти на шемата.
 • Управување со објекти со прегледи на речник на податоци.
 • Враќање податоци за редови и колони од табели.Контрола на привилегии на објект и системско ниво.Креирање индекси и ограничувања; промена на постоечката шема објекти.
 • Креирајте и барајте надворешни табели.

 

Придобивки за вас: Обезбедете брзи, сигурни, безбедни и лесни за управување со перформансите.

Оптимизирајте ги оптоварувањата на базата на податоци, пониски трошоци за ИТ и испорачувајте повисок квалитет на услугата со овозможување консолидација на облаци на база на податоци.Научете напредни карактеристики на SQL.

Овој курс ќе ви помогне да ги разберете напредните карактеристики на SQL.

Сертификати

Сертификат за присуство на курсот објавен од Семос Едукација

Запознајте ги инструкторите

 • Билјана Барукчиева  

  Senior project manager

  @Quinshift

   

  20+ години искуство