Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

Поголемите веб страници и проекти наложуваат нивно асимилирање со дата бази, а PHP е клучот кон успешна интеграција на истите.

Научете како се прави успешна, интерактивна и динамична веб страна со помош на PHP, притоа програмирајќи целосен контент менаџмент.

 

Курсот ги покрива сите аспекти на PHP програмерскиот јазик, од основите како што се варијабли, низи, циклуси, фунции, итн, до понапредните теми како што се објектно ориентирано програмирање, интеракција со дата бази, креирање, валидирање и процесирање на форми, регулирање на пристап на корисници и многу повеќе.

 

Курсот се одвива паралелно со примери, слушателот се води низ процесот на инсталирање на MySQL и PHP на Windows, со објаснување како да се постави веб сервер на Windows.

 • Што е PHP и негови предности
 • Инсталирање и конфигурирање на PHP и MySQL
 • Вовед во PHP програмирање
 • Дефинирање дата типови
 • Дефинирање логички експресии
 • Дефинирање циклуси и функции
 • Креирање веб страна
 • Енкодирање HTML, кеирање сесии и форми
 • Креирање и полнење база во MySQL
 • Конекција и манипулирање дата во MySQL со PHP
 • Вовед во phpMyAdmin и основни функции
 • Програмирање контент менаџмент систем
 • Регулирање, енкрипција, пристап и автентикација на корисници
 • Креирање пермисии на фајлови и директориуми и нивно праќање и превземање
 • Работа со форми и електронска пошта
 • Креирање темплејти, библиотеки и MVC архитектура

Овој курс е наменет за:

 

 • Секој кој поседува љубопитност за тоа како се изработуваат динамични и интерактивни веб страни
 • Секој кој сака да направи промена во кариерата и да почне со развој на backend апликации

До крајот на курсот слушателот ќе:

 

 • Стекне основно знаење за функционирањето на интернетот
 • Знае да сетира PHP средина
 • Работи со корисници / логин системи
 • Прикачува / Снима датотеки
 • Превзема рекорди од базата на податоци
 • Пишува лесно одржлив код
 • Знае основи на Објектно ориентирано програмирање
 • Работи со сесии и колачиња

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Опис

Поголемите веб страници и проекти наложуваат нивно асимилирање со дата бази, а PHP е клучот кон успешна интеграција на истите.

Научете како се прави успешна, интерактивна и динамична веб страна со помош на PHP, притоа програмирајќи целосен контент менаџмент.

 

Курсот ги покрива сите аспекти на PHP програмерскиот јазик, од основите како што се варијабли, низи, циклуси, фунции, итн, до понапредните теми како што се објектно ориентирано програмирање, интеракција со дата бази, креирање, валидирање и процесирање на форми, регулирање на пристап на корисници и многу повеќе.

 

Курсот се одвива паралелно со примери, слушателот се води низ процесот на инсталирање на MySQL и PHP на Windows, со објаснување како да се постави веб сервер на Windows.

Содржина
 • Што е PHP и негови предности
 • Инсталирање и конфигурирање на PHP и MySQL
 • Вовед во PHP програмирање
 • Дефинирање дата типови
 • Дефинирање логички експресии
 • Дефинирање циклуси и функции
 • Креирање веб страна
 • Енкодирање HTML, кеирање сесии и форми
 • Креирање и полнење база во MySQL
 • Конекција и манипулирање дата во MySQL со PHP
 • Вовед во phpMyAdmin и основни функции
 • Програмирање контент менаџмент систем
 • Регулирање, енкрипција, пристап и автентикација на корисници
 • Креирање пермисии на фајлови и директориуми и нивно праќање и превземање
 • Работа со форми и електронска пошта
 • Креирање темплејти, библиотеки и MVC архитектура
За кого е наменет

Овој курс е наменет за:

 

 • Секој кој поседува љубопитност за тоа како се изработуваат динамични и интерактивни веб страни
 • Секој кој сака да направи промена во кариерата и да почне со развој на backend апликации
Придобивки од курс

До крајот на курсот слушателот ќе:

 

 • Стекне основно знаење за функционирањето на интернетот
 • Знае да сетира PHP средина
 • Работи со корисници / логин системи
 • Прикачува / Снима датотеки
 • Превзема рекорди од базата на податоци
 • Пишува лесно одржлив код
 • Знае основи на Објектно ориентирано програмирање
 • Работи со сесии и колачиња
Сертификати

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Запознајте ги инструкторите

 • м-р Бојан Гавровски  

  MSc, Cloud Computing

  Software Engineer / Founder

  @Beyond Basics

   

  23+ години искуство

 • Живко Апостоловски  

  Backend Developer @QwertyLabs

   

  7+ години искуство

 • Невен Ѓорески
  Full-stack developer,
  Team lead @DEPT

  8+ години искуство