Semos Education Semos Education
 • Понеделник-Петок 9:00 - 22:00
 • Јави ни се +389 2 3130 900
 • Пиши ни kursevi@semos.com.mk
EN / МК / RS
Кошничка
резервирај место
 • Опис
 • Содржина
 • За кого е наменет
 • Придобивки од курс
 • Сертификати

Scrum Master Certified (SMC™) професионалците се потпомагачи кои се обезбедуваат дека Scrum тимот работи во атмосфера погодна за успешно завршување на проектот.

 

Scrum Master-от ги насочува, потпомага и ги предава Scrum практиките на сите лица вклучени во проектот, ги отстранува пречките за тимот и се осигурува дека се следат Scrum процесите. 

Преглед на Agile и Scrum 

 

 • Преглед на Agile 
 • Agile манифест 
 • Принципи на Agile 
 • Методи на Agile 
 • Преглед на Scrum 
 • Предности на Scrum 

 

Улоги во Scrum 

 

 • Основни улоги 
 • Не-суштински улоги 
 • Product Owner 
 • Scrum Master  
 • Scrum тим 

 

Фази на Scrum проект 

 

 • Започнување 
 • План и проценка 
 • Спроведување 
 • Преглед и осврт 
 • Пуштање  
 • Инпути, алатки, и аутпути за секој процес во секоја фаза 

 

Скалирање на Scrum 

 

 • Скалабилност на Scrum 
 • Scrum во програми и портфолиа 
 • Scrum на Scrum (СОС) состанок 
 • Транзиција кон Scrum 
 • Мапирање на традиционални улоги на Scrum 
 • Одржување на вклученост на стејколдери 
 • Значење на извршна поддршка 

Оваа сертификација е соодветна за секој кој е заинтересиран да работи како Scrum Master. 

Во цената на обуката вклучени се 3 обиди за полагање на официјалниот сертификат Scrum Master Certified.
(рок на важност 6 месеци)

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Опис

Scrum Master Certified (SMC™) професионалците се потпомагачи кои се обезбедуваат дека Scrum тимот работи во атмосфера погодна за успешно завршување на проектот.

 

Scrum Master-от ги насочува, потпомага и ги предава Scrum практиките на сите лица вклучени во проектот, ги отстранува пречките за тимот и се осигурува дека се следат Scrum процесите. 

Содржина

Преглед на Agile и Scrum 

 

 • Преглед на Agile 
 • Agile манифест 
 • Принципи на Agile 
 • Методи на Agile 
 • Преглед на Scrum 
 • Предности на Scrum 

 

Улоги во Scrum 

 

 • Основни улоги 
 • Не-суштински улоги 
 • Product Owner 
 • Scrum Master  
 • Scrum тим 

 

Фази на Scrum проект 

 

 • Започнување 
 • План и проценка 
 • Спроведување 
 • Преглед и осврт 
 • Пуштање  
 • Инпути, алатки, и аутпути за секој процес во секоја фаза 

 

Скалирање на Scrum 

 

 • Скалабилност на Scrum 
 • Scrum во програми и портфолиа 
 • Scrum на Scrum (СОС) состанок 
 • Транзиција кон Scrum 
 • Мапирање на традиционални улоги на Scrum 
 • Одржување на вклученост на стејколдери 
 • Значење на извршна поддршка 
За кого е наменет

Оваа сертификација е соодветна за секој кој е заинтересиран да работи како Scrum Master. 

Придобивки од курс

Во цената на обуката вклучени се 3 обиди за полагање на официјалниот сертификат Scrum Master Certified.
(рок на важност 6 месеци)

Сертификати

Сертификат за посета на курс издаден од Семос Едукација

Запознајте ги инструкторите

 • м-р Стефан Крстевски
  Scrum Master Certified
  Agile Delivery Manager @Open GI

  7+ години искуство